Pirmadienį į Lietuvą atvyks „Meta“ atstovai: aptars proukrainietiškų paskyrų blokavimą

Viešojoje erdvėje tęsiantis diskusijoms apie „Facebook“ turinio politiką, pirmadienį į Lietuvą atvyksta kompanijos „Meta“ atstovai. Kaip pranešama išplatintame pranešime, kartu su įmonės nariais Vyriausybės kanclerė Giedrė Balčytytė aptars probleminius socialinio tinklo „Facebook“ turinio moderavimo ir proukrainietiškų paskyrų blokavimo klausimus.

Viešojoje erdvėje tęsiantis diskusijoms apie „Facebook“ turinio politiką, pirmadienį į Lietuvą atvyksta kompanijos „Meta“ atstovai.<br>123rf.com nuotr.
Viešojoje erdvėje tęsiantis diskusijoms apie „Facebook“ turinio politiką, pirmadienį į Lietuvą atvyksta kompanijos „Meta“ atstovai.<br>123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-02-12 15:46

Dvišalis dialogas su „Facebook“ užmegztas dar pernai – po to, kai viešojoje erdvėje imta diskutuoti dėl beprecedenčio Ukrainą palaikančių asmenų paskyrų ir įrašų blokavimo „Facebook“ tinkle.

„Vyriausybės kanceliarija inicijavo dialogą su kompanija „Meta“ dėl pastebimo nepagrįsto turinio filtravimo ir Ukrainai palaikymą reiškiančių, Rusijos vykdomą karą ir jo nusikaltimus viešinančių autorių blokavimo. Siekdama rasti sisteminius sprendimus, kuriais tokių atvejų būtų išvengta, Vyriausybės kanceliarija kartu su Debunk.org komanda praėjusių metų gruodį pradėjo rinkti vartotojų nurodytus nepagrįstus žinučių sklaidos ribojimo ir autorių blokavimo pavyzdžius“, – teigiama Vyriausybės išplatintame pranešime.

Susitiks ir su Seimo nariais

Lietuvos atstovų susitikimas su „Meta“ turėjo įvykti dar sausio mėnesį – apie tai praėjusių metų pabaigoje vykusiame Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) posėdyje užsiminė Vyriausybės bei Susisiekimo ministerijos atstovai. Tuo metu posėdyje diskutuodami dėl „Facebook“ politikos, parlamentarai nutarė „Meta“ atstovus pasikviesti ir į Seimą.

Kaip Eltą informavo (NSGK) pirmininkas Laurynas Kasčiūnas, pirmadienį yra numatytas toks susitikimas, kuriame dalyvaus ne tik NSGK, bet ir parlamento Kultūros komiteto nariai.

„Kelsime tuos visus esminius klausimus dėl jų algoritmo, dėl tam tikrų sąvokų vartojimo. Vis tik vyksta karas ir nėra čia jokių dviejų pusių – yra Rusijos agresija. Tą reikia aiškiai suprasti. Be jokios abejonės raginsime peržiūrėti savo algoritmus, kad nebūtų taip žmonės paprastuoju būdu eliminuojami „Facebook“. Lygiai taip pat kelsime klausimus dėl mūsų paramos telkėjų ir teikėjų, kurie daro didelį darbą ir kad jie nebūtų taip lengvai eliminuojami iš „Facebook“ dėl stipresnių pasisakymų“, – aiškino L. Kasčiūnas.

„Tuos dalykus tvirtai išsakysime ir laukiame dalykiško pokalbio“, – viliasi politikas.

ELTA primena, kad praėjusių metų gruodį NSGK nariai kartu su Vyriausybės atstovais bei ekspertais diskutavo dėl „Facebook“ politikos. Parlamentarai nutarė kreiptis į europines struktūras dėl proukrainietiškų paskyrų ir įrašų blokavimo socialiame tinkle. Taip pat surengti susitikimą su į šalį atvyksiančiais kompanijos „Meta“ nariais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.