Apie šią „iPhone“ funkciją žino tik nedaugelis: keli paspaudimai padės užmigti greičiau

Greitai užmigti gali būti sudėtinga dėl aplinkos, ramybės neduodančių minčių ar net foninio triukšmo. Nors geresnį poilsį užtikrinti padeda įvairios programėlės ir įrenginiai, tačiau investuoti į juos nėra būtina, nes vieną įrankių galbūt jau laikote savo rankoje. Jūsų „iPhone“ telefone, kuriame veikia „iOS 15“ ar naujesnė operacinė sistema, yra integruota tam skirta funkcija – „White noise“ (liet. „baltasis triukšmas“).

Nors geresnį poilsį užtikrinti padeda įvairios programėlės ir įrenginiai, tačiau investuoti į juos nėra būtina, nes vieną įrankių galbūt jau laikote savo rankoje.<br>Pranešimo spaudai nuotr.
Nors geresnį poilsį užtikrinti padeda įvairios programėlės ir įrenginiai, tačiau investuoti į juos nėra būtina, nes vieną įrankių galbūt jau laikote savo rankoje.<br>Pranešimo spaudai nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 14, 2023, 1:22 PM

Anot „Tele2 Inovacijų biuro“ eksperto Arnoldo Lukošiaus, baltojo triukšmo funkcija veikia „iPhone 6S“ bei naujesniuose modeliuose, tačiau vartotojai tik dabar atranda šį naudingą įrankį, kuris telefone pavadintas „Background sounds“.

Priemonė geresniam miegui

Kaip balta šviesa turi visas septynias spektro spalvas, taip ir baltąjį triukšmą sudaro įvairių dažnių mišinys. Jį galima įsivaizduoti kaip nesureguliuoto radijo imtuvo ar televizoriaus statinį garsą. Baltojo triukšmo įrenginiai ar aplikacijos dažniausiai siūlo raminančius garsus, kaip lietus, krioklio šniokštimas ar ventiliatoriaus ūžimas.

Manoma, kad baltasis triukšmas gali padėti užmaskuoti kitus garsus ar trikdžius ir sukurti ramybės bei susikaupimo jausmą. Nesvarbu, ar siekiate padidinti savo produktyvumą, gerai išsimiegoti, ar tiesiog susikurti ramesnę aplinką, baltasis triukšmas gali būti naudinga priemonė ne tik suaugusiems, bet ir vaikams.

Kur rasti funkciją?

„iPhone“ išmaniajame baltojo triukšmo įrankis pavadintas „Background Sounds“. Norėdami surasti ir aktyvuoti jį, spustelėkite „Settings“ > „Accessibility“ > „Audio/Visual“ > „Background Sounds“. Čia galite rinktis iš įvairių garsų: lietaus (angl. „rain“), upelio (angl. „stream“), vandenyno (angl. „ocean“), subalansuoto (angl. „balanced), šviesaus (angl. „bright“) ar tamsaus (angl. „dark“) triukšmo. Taip pat galite reguliuoti garsų stiprumą ar net nustatyti, kad jie grotų fone, kai klausotės tinklalaidžių ar muzikos.

Nors įrankiui negalima nustatyti laikmačio, kad garsai nutiltų po nurodyto laiko, tačiau turite galimybę įjungti nustatymą, kuris sustabdys baltąjį triukšmą, kai telefonas bus užrakintas. Tereikės spustelėti „Stop Sounds When Locked“ pasirinkimą.

Norėdami greičiau ir paprasčiau kaskart pasiekti šią funkciją, galite ją rasti valdymo centre (angl. „Control Center“) – jį išvystate pirštu perbraukę žemyn iš dešiniojo viršutinio ekrano kampo. Čia taip pat matysite žibintuvėlio ar skaičiuoklės piktogramas. Baltasis triukšmas pasislėpęs po ausies piktograma – spustelėję ją galėsite perjungti ir pasirinkti vieną iš įvairių garsų.

Jei ketinate telefone sutaupyti papildomos vietos, galite net ištrinti foninius garsus. Spustelėkite „Settings“ > „Accessibility“ > „Audio/Visual“ > „Background Sounds“. Pasirinkite „Sound“ ir bakstelėkite „Edit“. Jeigu norite pašalinti garsą, spustelėkite šalia jo esantį minuso ženklą ir pasirinkite „Delete“ >„Remove“. Galiausiai, bakstelėkite „Done“, kad užbaigtumėte.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.