Vaizdo medžiaga: ukrainiečiai į gabalus ištaškė naują Rusijos elektroninės kovos sistemą

Ukrainos kariuomenė paskelbė filmuotą medžiagą kurioje matyti, kaip sunaikinama neseniai į tarnybą Rusijos kariuomenėje priimta elektroninės kovos (EW) sistema „Palantin“.

 Ukrainos kariuomenė paskelbė filmuotą medžiagą kurioje matyti, kaip sunaikinama neseniai į tarnybą Rusijos kariuomenėje priimta elektroninės kovos (EW) sistema „Palantin“.<br>Stopkadras.
 Ukrainos kariuomenė paskelbė filmuotą medžiagą kurioje matyti, kaip sunaikinama neseniai į tarnybą Rusijos kariuomenėje priimta elektroninės kovos (EW) sistema „Palantin“.<br>Stopkadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 15, 2023, 9:34 AM, atnaujinta Feb 15, 2023, 12:46 PM

Filmuota medžiaga gauta iš 128-osios kalnų šturmo brigados, dar žinomos kaip 128-oji atskiroji kalnų Užkarpatės brigada. Komentare teigiama, kad vaizdo įraše matyti „maujausias rusiškas EW kompleksas „Palantin“, sunaikintas didelio tikslumo artilerijos ugnimi“.

Kompleksas „Palantin“ visų pirma skirtas aptikti ir trikdyti priešo radijo ryšio ir elektroninės žvalgybos sistemas, 1000 km spinduliu.

Šią elektroninės kovos sistemą Rusijos kariuomenė pradėjo naudoti 2019 m.

2019 m. kovo 12 d. Rusijos gynybos ministerija savo interneto svetainėje pranešė, kad sistema gali būti naudojama diskretiškai nusitaikyti į radijo dažnius skleidžiančius objektus, vykdyti dažnių juostos ir specifinių dažnių trukdymą, o taip pat aptikti priešo EW sistemas. Kompleksas skirtas kovai su žvalgybiniais bepiločiais orlaiviais, ryšio slopinimui, priešo "apakinimui" trumpųjų ir ultratrumpųjų bangų diapazone.

Be to, Rusijos Gynybos ministerijos teigimu, „Palantin“ taip pat gali būti naudojama kuriant didesnio masto sistemą, sujungiant įvairias EW ir elektroninės žvalgybos sistemas (pavyzdžiui „Moskva“, „Žytel“ ir „Dziudoist“) į vieną koordinuotą tinklą – kad būtų padidintas efektyvumas.

2022 m. vasarą Rusija aktyviai gyrė ir reklamavo šiuos kompleksus, kurie, buvo naudojami mūšio lauke Ukrainos rytuose.

Parengta pagal „Ukrinform“ ir „Defence Blog“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.