Mūšio lauke pastebėtas naujas ukrainiečių sukurtas šarvuotis

Rytų Ukrainoje pastebėtas ukrainietiško ratinio šarvuočio prototipas, sukurtas sovietinio „BTR-60“ pagrindu. Kovos mašina jau kovoja su rusų okupantais.

 Rytų Ukrainoje pastebėtas ukrainietiško ratinio šarvuočio prototipas, sukurtas sovietinio „BTR-60“ pagrindu.<br> Stopkadras.
 Rytų Ukrainoje pastebėtas ukrainietiško ratinio šarvuočio prototipas, sukurtas sovietinio „BTR-60“ pagrindu.<br> Stopkadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 21, 2023, 8:10 AM

Remiantis socialinėje žiniasklaidoje pasidalintu vaizdo įrašu, šarvuotis, pavadintas „Chorunžy“, buvo pastebėtas kažkur fronto linijoje netoli Bachmuto miesto.

„Chorunžy“ yra Ukrainos bendrovės „Practika“ stipriai modernizuota transporto priemonė „BTR-60“. Pėstininkų kovos mašinos (PKM) korpusas pagamintas iš modernaus šarvinio plieno ir turi aukšto lygio šarvinę apsaugą. Viršutinės ir šoninės kėbulo dalių šarvai dabar atitinka „STANAG 4569“ lygį.

Šarvuotasis transporteris pasižymi moderniu konstrukciniu išdėstymu: variklio skyrius yra priekinėje dešinėje dalyje, vairuotojo skyrius – priekyje kairėje, o erdvesnis karių skyrius – galinėje kėbulo dalyje.

Verta pažymėti, kad vaizdo įraše matoma PKM šiek tiek skiriasi nuo anksčiau per Nepriklausomybės dienos paradą Kijeve pristatytos. Akivaizdu, kad buvo atlikti šarvuočio dizaino pakeitimai, atsižvelgiant į pirmuosius aktyvaus pasipriešinimo Rusijos invazijai mėnesius.

Parengta pagal „Defence Blog“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.