Savaitgalį įvyks Lietuvos žaidimų apdovanojimai

Kovo 4 dieną bus įteikti apdovanojimai „LT Game Awards 2022“, kuriais įvertinami geriausių praėjusiais metais Lietuvoje sukurtų žaidimų autoriai. Jau devynerius metus apdovanojimus rengia Lietuvos žaidimų kūrėjų asociacija, o šiemet išsirinkti savo favoritą kviečiami ir patys žaidėjai.

 Kovo 4 dieną bus įteikti apdovanojimai „LT Game Awards 2022“, kuriais įvertinami geriausių praėjusiais metais Lietuvoje sukurtų žaidimų autoriai.<br> LŽKA iliustr.
 Kovo 4 dieną bus įteikti apdovanojimai „LT Game Awards 2022“, kuriais įvertinami geriausių praėjusiais metais Lietuvoje sukurtų žaidimų autoriai.<br> LŽKA iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 27, 2023, 5:28 PM

Augant žaidimų kūrybos industrijai Lietuvoje, nuo 2015-ųjų metų vykstantys apdovanojimai kasmet sulaukia vis daugiau dalyvių. Šiemet į juos užregistruotas rekordinis kiekis žaidimų – 34. Nors į nominacijų etapą po teisėjų komisijos atrankos pateko ne visi, už bet kurį iš apdovanojimams pateiktų žaidimų kviečiami balsuoti visi žaidėjai. Kartu su YouTube kanalu „Žaidimų balsas“ rengiamame balsavime jau sudalyvavo šimtai žaidėjų, o savo balsą galima atiduoti renginio svetainėje gameawards.lt.

„Šių metų Lietuvos žaidimų apdovanojimų tikslas ne tik įvertinti geriausius kūrėjus, bet ir parodyti visiems, kad Lietuvoje yra kuriami kokybiški bei įdomūs žaidimai. Būtent todėl pirmą kartą į kategorijas įtraukėme viešai renkamą „Žaidėjų balso“ apdovanojimą. Paties renginio transliacija vyks portale LRT.lt, tad kviečiame visus prisijungti šeštadienį 18 valandą“, – dalijosi vienas iš renginio organizatorių, Lietuvos žaidimų kūrėjų asociacijos valdybos narys Rytis Jadzevičius.

Dar viena ilgai laukta apdovanojimų naujovė – stalo žaidimų kategorija. Pastaraisiais metais itin suaktyvėjo susidomėjimas šiais žaidimais ne tik tarp žaidėjų, bet ir kūrėjų Lietuvoje. Specialiai stalo žaidimų entuziastų ir šios srities profesionalų komisijai teko nelengva užduotis išrinkti geriausią iš šešių lietuviškų darbų: „Blogiausias Prezidentas“, „Cheesy Heist“, „Mad Market“, „Marijampolė“, „Metų laikai“, „Virusiukai ir sveikatukai“. Be to, du stalo žaidimai varžysis su kompiuteriniu ir mobiliuoju darbu dėl „Geriausio meninio stiliaus“ statulėlės, o vienas jų pateko ir į „Metų žaidimo“ kategoriją.

Viso bus išdalintos devynios „LT Game Awards 2022“ statulėlės, tarp kurių ir įvertinimai už garso dizainą, geriausią „game jam“ hakatonuose sukurtą žaidimą, geriausius darbus mobiliesiems įrenginiams, taip pat asmeniniams kompiuteriams ar žaidimų konsolėms. Tęsiama tradicija kasmet skirti ypatingą įvertinimą žmogui ar žmonėms už pasiekimus ir nuopelnus visai Lietuvos žaidimų industrijai.

„Savaitgalį įvyksiantys apdovanojimai bus pirmieji po pandeminio laikotarpio. Džiugu, kad su „Lietuvos kultūros tarybos“ parama ir įvairių industrijos partnerių pagalba praėjusiais metais grįžome į aktyvią veiklą, surengėme daugiau nei dvidešimt renginių, kuriuose sulaukėme daugiau nei 2000 dalyvių. Tad tikimės „LT Game Awards 2022“ apdovanojimai taps puikiu finaliniu praėjusių metų akordu ir kartu žingsniu į naują augimo etapą“, – kalbėjo Lietuvos žaidimų kūrėjų asociacijos projektų vadovas Ričardas Jaščemskas.

Lietuvos žaidimų apdovanojimai „LT Game Awards 2022“, rengiami su partneriais „Httpool by Aleph“, „Vilnius TechFusion“, „Triniti Jurex“, LRT ir „Žaidimų balsas“, įvyks kovo 4 dieną 18 valandą ir bus transliuojami portale LRT.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.