5G jau nebeįdomu: ši šalis žengia toliau ir tikisi iš mokslinės fantastikos į realybę perkelti holografijas

Pietų Korėja paskelbė, kad pasitelkusi pasaulinio lygio technologijas, pažangią programinę įrangą, naujos kartos mobiliojo ryšio tinklus ir stiprindama savo tinklo tiekimo grandines, pradės kurti 6G tinklą.

Pietų Korėja paskelbė, kad pradės kurti 6G tinklą.<br>123rf iliustr.
Pietų Korėja paskelbė, kad pradės kurti 6G tinklą.<br>123rf iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 1, 2023, 8:37 AM

Šalis tikisi 6G technologiją pradėti naudoti jau 2028 m. Šią žinią paskelbė Korėjos mokslo ir IRT (informacinių ir ryšių technologijų) ministerija.

Pietų Korėjos vyriausybė skatins vietos įmones gaminti medžiagas, komponentus ir įrangą, reikalingą 6G tinklui kurti. Ji taip pat planuoja stiprinti savo tiekimo grandinę, kad palaikytų minėtą tinklą. Jau atliekamas galimybių tyrimas. Projekto vertė – 625,3 mlrd. vonų (apie 448,3 mln eurų).

Šia iniciatyva Pietų Korėja siekia aplenkti likusį pasaulį 6G technologijos srityje. Pietų Korėja yra ketvirta pagal dydį ekonomika Azijoje, kuriai 2022 m. teko 25,9 proc. 5G patentų (tuo tarpu Kinijai teko 26,8 proc.). Pietų Korėjos vyriausybė tikisi, kad jai pavyks pasiekti 30 proc. ar daugiau 6G patentų.

6G sujungs tai, kas virtualu, ir tikrovę, teigia „Ericsson“ Kinijos technologijų departamento generalinio direktoriaus pavaduotojas Zhangas Yongtao. Jis teigia, kad 6G perkels holografinį ryšį iš mokslinės fantastikos į realybę.

Parengta pagal „GSMArena“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuva jau 20 metų ES – ką nuveikė atstovai EP?