Rusija į frontą siunčia savo naujausius šarvuočius? Keista nuotrauka kelia įtarimus ir abejones

 Atviruose šaltiniuose pradėjo plisti nuotrauka, kurioje užfiksuota geležinkeliu gabenama nauja rusiška ratinė šarvuota pėstininkų kovos mašina „K-17 Bumerang“. Duomenų apie šios nuotraukos padarymo vietą ir datą nėra, joje matomos penkios transporto priemonės.

 Atviruose šaltiniuose pradėjo plisti nuotrauka, kurioje užfiksuota geležinkeliu gabenama nauja rusiška ratinė šarvuota pėstininkų kovos mašina „K-17 Bumerang“.<br> Atvirųjų šaltinių nuotr.
 Atviruose šaltiniuose pradėjo plisti nuotrauka, kurioje užfiksuota geležinkeliu gabenama nauja rusiška ratinė šarvuota pėstininkų kovos mašina „K-17 Bumerang“.<br> Atvirųjų šaltinių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 2, 2023, 8:39 AM

Be to, nuotraukos kokybė prasta – galbūt tai vaizdo įrašo, nufilmuoto vairuotojo kabinoje įrengta vaizdo kamera, stopkadras, o galbūt tai ir gana nevykęs nuotraukos korekcijos redagavimo programa rezultatas, kai galimai buvo siekiama dirbtinai padidinti matomų transporto priemonių skaičių.

Nepaisant to, daugelis Rusijos žiniasklaidos priemonių jau paskelbė naujienas, kad „Bumerang“ keliauja į Ukrainos frontą. Lygiai kaip ir daugelis kitų Rusijos karinės pramonės „stebuklingų ginklų“ – „Armata“, „Kurganec“ ir pan., ironizuoja „Defense Express“.

Tačiau iš tikrųjų visi šie „paradiniai“ rusiškos technikos egzemplioriai per metus trunkančią Rusijos karinę kampaniją Ukrainoje nebuvo pastebėti nė karto – nors daugybė pranešimų tikino, kad šie „vienetinė“ karinė technika jau „beveik ten“.

Todėl ekspertai įspėja atsargiai vertinti tokius pranešimus. Juolab kad 2015 m. sukūrus „Bumerang“, 2000 vienetų tiekimas Rusijos kariuomenei turėjo prasidėti 2019 m., tačiau kaip įprasta, buvo atidėtas. Dabar, atsižvelgiant į dabartinę Rusijos karinės pramonės būklę, šios transporto priemonės masinės gamybos perspektyva atrodo dar mažiau perspektyvi.

Tikslus Rusijos kariuomenėje jau esančių „K-17 Bumerang“ skaičius nežinomas – tačiau „Defense Express“ nurodo, kad jų nėra daug – gal keliolika. Nes net per 2021 m. karinį paradą dalyvavo tik trys, o 2022 m. – tik du tokie šarvuočiai.

Taip pat galima prisiminti, kad viena iš šių transporto priemonių 2020 m. išgarsėjo itin liūdnai – po parado pradėjo skleisti daug dūmų. Tai parodė rimtas variklio „YaMZ-780“, kurio deklaruojama galia yra 750 AG ir kuris turi priversti judėti 30 tonų sveriančią transporto priemonę, problemas.

Būsimasis gegužės 9 d. pergalės paradas Rusijoje taip gali būti „K-17 Bumerang“ transportavimo priežastimi. Nors renginys vyks tik po kelių mėnesių, pasiruošimas šiai dienai jau prasidėjo. Pavyzdžiui, šiomis dienomis į parado dalyvių mokymo stovyklą atvyko tarpžemyninių raketų „Jars“ paleidimo įrenginiai.

Todėl variantas, kai „K-17 Bumerang“ perkeliami į specialią treniruočių stovyklą Alabino kaime netoli Maskvos pasirengti paradui, atrodo labiausiai logiškas, rašo „Defense Express“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.