Danijos gynybos ministerija uždraudė „TikTok“ programėlę tarnybiniuose telefonuose

Danijos gynybos ministerija uždraudė savo darbuotojams tarnybiniuose telefonuose turėti „TikTok“ programėlę. Viena vertus, programėlės naudojimas uždraustas saugumo sumetimais, antra vertus, programėlė tik labai ribotai reikalinga darbuotojų darbui, pirmadienį Kopenhagoje pranešė ministerija. Tie, kas instaliavosi „TikTok“ savo tarnybiniuose telefonuose ar kituose tarnybiniuose įrenginiuose, esą turėtų kuo greičiau ją ištrinti.

 Danijos gynybos ministerija uždraudė savo darbuotojams tarnybiniuose telefonuose turėti „TikTok“ programėlę.<br>Pixabay.com nuotr.
 Danijos gynybos ministerija uždraudė savo darbuotojams tarnybiniuose telefonuose turėti „TikTok“ programėlę.<br>Pixabay.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 6, 2023, 1:59 PM

Paskelbdama draudimą, ministerija atsižvelgia į Danijos kibernetinio saugumo centro rekomendaciją. Šis neseniai patarė nenaudoti „TikTok“ valstybinių institucijų tarnybiniuose įrenginiuose.

Laikraštis „Jyllands-Posten“ praėjusią savaitę pranešė, kad programėlę jau uždraudė Teisingumo bei Klimato ir energetikos ministerijos.

Ir kitose Vakarų šalyse Kinijos koncerno „Bytedance“ sukurta „TikTok“ buvo išguita iš tarnybinių įrenginių. Tai, be kitų, padarė JAV, Kanada, taip pat Latvijos užsienio reikalų ministerija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.