Lietuvišką fantastinį filmą įvertino legendinis kompiuterinių žaidimų kūrėjas

„Peržiūrėjau filmą „Vesper“, kuris mane sudomino savo treileriu. Filmo pradžia pasižymi ryškiu „Death Stranding“ prieskoniu. Filmo pasaulis ir vaizdai yra unikalūs. Istorija labiau primena lietuvišką „Nausicaa“ versiją nei „Death Stranding“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė visame pasaulyje itin didelio populiarumo susilaukusios žaidimų serijos „Metal Gear Solid“ ir žaidimo „Death Stranding“ dizaineris bei kūrėjas Hideo Kojima.

 Hideo Kojima peržiūrėjo ir pasidalino įspūdžiais apie lietuvišką filmą „Vesper“.<br> lrytas.lt mont.
 Hideo Kojima peržiūrėjo ir pasidalino įspūdžiais apie lietuvišką filmą „Vesper“.<br> lrytas.lt mont.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 14, 2023, 11:24 AM

H.Kojima išpopuliarėjo savo originaliu požiūriu į kompiuterinius žaidimus ir jų koncepcijas – jo sukurti projektai smarkiai skyrėsi nuo įprastų kompiuterinių žaidimų standartų, todėl sutraukė didelį gerbėjų būrį.

2022 m. pasirodęs filmas „Vesper“ – lietuvės ir Kristinos Buožytės ir prancūzo Bruno Sampero mokslinės fantastikos filmas, distopija, vaizduojanti pesimistinį scenarijų apie gyvenimą po žmonių sukeltos ekologinės katastrofos, technologijų, bioinžinerijos galimybes ir pavojus, socialines problemas.

Didžioji dalis filmo nufilmuota Vilniuje.

„Vesper“ sulaukė gero kritikų įvertinimo – nors pabrėžiama, kad filme stipresnė yra vizualinė, o ne siužetinė pusė.

H.Kojima kūrinys „Death Stranding“ kai kuriais aspektais panašus į „Vesper“ tematiką ir vizualistiką. Žaidimo kūrėjo minimas „Nausicaä of the Valley of the Wind“ yra kilo legendinio japonų kūrėjo – dailininko ir animatoriaus Hayao Miyazaki – fantastiniai kūriniai (manga ir anime), kurių siužetas vystosi taip pat žmonių sukeltos ekologinės katastrofos pakeistame pasaulyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.