„TikTok“ vadovas kartoja: neperduodame Kinijai vartotojų duomenų

Prieš būsimą liudijimą JAV Kongrese „TikTok“ vadovas Zi Chewas dar kartą atmetė kaltinimus dėl duomenų šnipinėjimo, praneša agentūra „Reuters“.

Prieš būsimą liudijimą JAV Kongrese „TikTok“ vadovas Zi Chewas dar kartą atmetė kaltinimus dėl duomenų šnipinėjimo.<br>123rf nuotr.
Prieš būsimą liudijimą JAV Kongrese „TikTok“ vadovas Zi Chewas dar kartą atmetė kaltinimus dėl duomenų šnipinėjimo.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 22, 2023, 11:18 AM

„TikTok“ niekada neperdavė Kinijos vyriausybei JAV vartotojų duomenų ir niekada negavo atitinkamų užklausų“, – sakė Zi Chewas trečiadienį paskelbtame komentare. Jo įmonė, valdanti pirmiausiai tarp jaunimo populiarią trumpų vaizdo įrašų platformą, tokių užklausų esą niekada ir nevykdytų.

Zi Chewas, be to, pabrėžė, kad „TikTok“ patronuojanti bendrovė „ByteDance“ nei priklauso kokiai nors vyriausybei ar valstybinei institucija, nei yra jos kontroliuojama. „Leiskite man aiškiai pasakyti: „ByteDance“ nėra Kinijos ar kitos šalies atstovė“, – teigė jis.

„TikTok“ ir „Byte Dance“ dėl savo artumo vyriausybei Pekine yra atidžiau stebimos. Saugumo institucijos baiminasi, kad Kinijai gali būti nutekinti vartotojų duomenys ar kad Kinija gali manipuliuoti viešąja nuomone. Dėl to dagelyje šalių valdžios pareigūnams neleidžiama tarnybiniuose telefonuose naudoti „TikTok“ programėlės.

Jungtinėse Valstijose daugėja balsų, reikalaujančių visiškai uždrausti platformą. Dėl to Zi Chewas ketvirtadienį Kongrese atsakinės į klausimus. Jis vaizdo įraše paragino 150 mln. JAV esančių vartotojų komentarų skiltyje paaiškinti amerikiečių kongresmenams, „kodėl jums patinka TikTok“. Zi Chewo teigimu, nors amerikiečiai sudaro tik 10 proc. vartotojų pasaulyje, tačiau jie paskelbia 25 proc. turinio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.