Puikios žinios: į Ukrainą grįžta tankais „Challenger 2“ kovoti apmokyti kariai

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kariai Jungtinėje Karalystėje baigė tankų „Challenger 2“ mokymus. Apie tai pranešė laikraštis „The Guardian“. Teigiama, kad kovinių mašinų įgulos jau grįžta į Ukrainą.

 „Challenger 2“ tankai Kosove, 2000 m.<br> Wikimedia commons.
 „Challenger 2“ tankai Kosove, 2000 m.<br> Wikimedia commons.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 27, 2023, 2:35 PM

Kariai mokėsi valdyti šiuos britų pagrindinius kovos tankus ir mūšio lauke efektyviai aptikti bei neutralizuoti taikinius.

„Ukrainos kariai į tėvynę grįžta geriau aprūpinti o tai pat ne mažiau pavojingi. Jų ryžtas įkvepia, ir mes ir toliau darysime viską, ką galime, kad paremtume Ukrainą tiek, kiek reikės“, – sakė Jungtinės Karalystės gynybos sekretorius Benas Wallace'as.

Sausio pabaigoje JK gynybos ministerija pranešė, kad Ukrainos kariškiai atvyko į Jungtinę Karalystę mokytis valdyti „Challenger 2“.

Anksčiau Jungtinės Karalystės gynybos ministerijos atstovas teigė, kad tankus planuojama pristatyti iki kovo pabaigos. Iki to laiko Ukrainos įgulos turėjo apmokytos dirbti su šiais tankais.

„Militarnyj“ primena, kad Jungtinės Karalystės vyriausybė Ukrainai suteiks 14 pagrindinių kovos tankų „Challenger 2“.

Tame pačiame pakete Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms perduodama 100 šarvuočių, įskaitant vikšrinius šarvuotus transporterius „Bulldog“, aštuonių 155 mm savaeigių artilerijos sistemų „AS-90“ baterija (dar dvi baterijos bus perduotos vėliau), dešimtys bepiločių orlaivių, 100 000 šaudmenų, šimtai raketų (GMLRS, „Starstreak“, AMRAAM) ir atsarginės dalys transporto priemonėms.

„Challenger 2“ yra trečiosios kartos britų pagrindinis kovos tankas. Jį suprojektavo ir pagamino Didžiosios Britanijos kompanija „Vickers Defence Systems“. Jis naudojamas Jungtinės Karalystės ir Omano kariuomenėse. Kovos mašinoje sumontuota 120 mm pabūklas „L30A1“, tanke sumontuota moderni ugnies valdymo sistema.

Parengta pagal „Militarnyj“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.