Ukrainą pasiekė prancūziški „tankų žudikai“

Ukrainos kariuomenė iš Prancūzijos gavo pirmuosius žvalgybos šarvuočius „AMX-10RC“.

 „AMX-10RC“, prancūziškai žymimi kaip „lengvieji tankai“, yra vidutinio svorio žvalgybos mašinos, ginkluotos 105 mm pabūklu ir dviem kulkosvaidžiais.<br>Stopkadras
 „AMX-10RC“, prancūziškai žymimi kaip „lengvieji tankai“, yra vidutinio svorio žvalgybos mašinos, ginkluotos 105 mm pabūklu ir dviem kulkosvaidžiais.<br>Stopkadras
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 29, 2023, 8:00 PM

Socialinėje žiniasklaidoje pasirodžiusiame vaizdo įraše matyti į Ukrainą jau atvykusi prancūziška ratinė pėstininkų kovos mašina „AMX-10RC“.

„AMX-10RC“, prancūziškai žymimi kaip „lengvieji tankai“, yra vidutinio svorio žvalgybos mašinos, ginkluotos 105 mm pabūklu ir dviem kulkosvaidžiais.

Iš pradžių „AMX-10RC“ buvo sukurtas žvalgybai ir ugnies palaikymui. Ši lengvoji šarvuotoji transporto priemonė yra labai mobili. Joje sumontuota galingas pabūklas, pristatymo metu jis buvo laikomas „tankų žudiku“.

Ši kovos mašina yra amfibija, o jos didžiausias greitis vandenyje – 7,2 km/val. Varomąją jėgą vandenyje užtikrina dvi vandens srovės. Prieš įplaukiant į vandenį, transporto priemonės priekyje pastatoma plokštė, kurios kairėje pusėje yra permatomas langas, kad vairuotojas galėtų matyti į priekį.

Karo mašina, kurią tiekia „Nexter Systems“, nuo 1980 m. naudojama Prancūzijos kariuomenėje (300 transporto priemonių), taip pat Maroke (108) ir Katare (12).

Parengta pagal „Defence Blog“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?