„Twitter“ nepanaikino mėlynųjų tapatybės patvirtinimo varnelių ir sukėlė painiavą

Socialiniam tinklui „Twitter“ nepavyko pašalinti senųjų mėlynų varnelių, nors buvo įsipareigojęs jas pašalinti nuo balandžio 1 dienos.

Socialiniam tinklui „Twitter“ nepavyko pašalinti senųjų mėlynų varnelių, nors buvo įsipareigojęs jas pašalinti nuo balandžio 1 dienos.<br>Unsplash nuotr.
Socialiniam tinklui „Twitter“ nepavyko pašalinti senųjų mėlynų varnelių, nors buvo įsipareigojęs jas pašalinti nuo balandžio 1 dienos.<br>Unsplash nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 3, 2023, 2:29 PM

Milijardieriaus savininko Elono Musko vadovaujama platforma taip pat sutrikdė daugelį žmonių, nes senesnių patikrintų vartotojų tapo neįmanoma atskirti nuo tų, kurie sumokėjo už varnelę, t. y. autentiškumo užtikrinimo žymą.

Praėjusį mėnesį E. Muskas pareiškė, kad senesnių patikrintų tviterio vartotojų turėtos mėlynosios varnelės bus pašalintos iš paskyros, jei jie nemokės 8 JAV dolerių mėnesinio mokesčio už „Twitter Blue“ prenumeratos paslaugą.

Organizacijos, norėdamos gauti auksinę autentiškumo užtikrinimo žymą, turėtų susimokėti po 1 000 JAV dolerių per mėnesį.

Dėl šios priežasties tūkstančiai svarbių platformos vartotojų buvo nusiteikę prarasti žymas, kurios gali padėti patvirtinti jų tapatybę ir atskirti juos nuo apsimetėlių.

Tačiau, nepaisant to, kad balandžio 1 dienos buvo planuota jas pašalinti, vis dėlto senosios mėlynos varnelės išliko.

Tačiau „Twitter“ pašalino mėlynąją žymą iš „New York Times“ – naujienų organizacijos, kuri ypač supykdė E. Muską, – pagrindinės paskyros. Laikraštis pareiškė, kad nemokės už autentiškumo patvirtinimą.

„Neketiname mokėti mėnesinio mokesčio už žymą mūsų institucinėse „Twitter“ paskyrose, – sakoma sekmadienį paskelbtame leidinio pareiškime. – Taip pat nekompensuosime žurnalistams už asmeninių paskyrų „Twitter Blue“ žymą, išskyrus retus atvejus, kai šis statusas svarbus reportažo rengimo tikslais“.

Į tai reaguodamas E. Muskas pareiškė, kad dėl to panaikins žymą.

Praėjusią savaitę laikraštis „The Washington Post“ pranešė, kad pastangos pašalinti senąsias mėlynas varneles gali užtrukti ilgai dėl šiam procesui reikalingo rankinio darbo.

Tuo tarpu socialinės žiniasklaidos platformoje tapo sunkiau atskirti senąsias žymas nuo tų, už kurias buvo sumokėta.

Kai kuriose senose patikrintose „Twitter“ paskyrose dabar pateikiamas toks aprašymas: „Ši paskyra yra patikrinta, nes yra užsiprenumeravusi „Twitter Blue“ arba yra sena patikrinta paskyra“.

Anksčiau šių paskyrų pranešimai buvo tokie: „Ši paskyra yra sena patvirtinta paskyra. Ji gali būti arba nebūti įžymi“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.