Palydovų paleidimo kompanija „Virgin Orbit“ pateikė prašymą pradėti bankroto procedūrą

Milijardieriaus Richardo Bransono įkurta palydovų paleidimo kompanija „Virgin Orbit“ antradienį Jungtinėse Valstijose pateikė prašymą dėl galimybės pradėti bankroto procedūrą pagal 11 straipsnį, bendrovei nepavykus užsitikrinti reikiamo finansavimo.

Palydovų paleidimo kompanija „Virgin Orbit“ antradienį pateikė prašymą dėl galimybės pradėti bankroto procedūrą pagal 11 straipsnį, bendrovei nepavykus užsitikrinti reikiamo finansavimo.<br>123rf nuotr.
Palydovų paleidimo kompanija „Virgin Orbit“ antradienį pateikė prašymą dėl galimybės pradėti bankroto procedūrą pagal 11 straipsnį, bendrovei nepavykus užsitikrinti reikiamo finansavimo.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 4, 2023, 11:19 AM, atnaujinta Apr 4, 2023, 12:45 PM

Apie tokį „Virgin Orbit“ žingsnį pranešta po to, kai šių metų pradžioje žlugo kompanijos bandymas pirmą kartą iš Jungtinės Karalystės (JK) teritorijos į kosmosą pakelti raketą su palydovais. Praėjusią savaitę Kalifornijoje veikianti „Virgin Orbit“ informavo, kad atsisako 85 proc. savo darbo jėgos. Bendrovė dėl su finansais susijusio spaudimo dar kovą buvo sustabdžiusi savo veiklą.

Pastarosiomis savaitėmis R.Bransono įmonė „Virgin Investments“ atliko maždaug 43 mln. JAV dolerių (39,4 mln. eurų) injekciją į „Virgin Orbit“, siekiant padengti bendrovės išlaidas, įskaitant išeitines išmokas darbuotojams. Bendros R.Bransono ir „Virgin Group“ investicijos į „Virgin Orbit“ sudaro 1 mlrd. JAV dolerių.

„Virgin Orbit“ generalinis direktorius Danas Hartas po kreipimosi dėl bendrovės bankroto procedūros kalbėjo apie „būtiną“ žingsnį, nepaisant „Virgin Orbit“ pastangų išspręsti kilusias finansavimo problemas. Jis pabrėžė laimėjimus, kuriuos kompanija pasiekė savo gyvavimo metais, įskaitant „naują ir novatorišką palydovų iškėlimo į orbitą metodą“. Pasak D.Harto, „Virgin Orbit“ sugebėjo įveikti didelius iššūkius ir sėkmingai skraidė į kosmosą, į orbitą pakeldama daugiau kaip 30 palydovų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.