Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Rusų aktyvistas rinko pinigus dronams kariuomenei – bet įsikišus ukrainiečių hakeriams, prisipirko sekso žaislų

Ukrainos haktyvistų grupė „Kiber Sportiv“ įsilaužė į Rusijos tinklaraštininko Michailo Luchino „AliExpress“ paskyrą. Aktyvistas rinko pinigus siekdamas Rusijos kariuomenei nupirkti dronų, bet įsilaužėliai už sukauptus pinigus pripirko sekso žaislų, rašo gagadget.com – ir dalinasi ukrainiečių įrašu „Telegram“ paskyroje.

 Aktyvistas rinko pinigus siekdamas Rusijos kariuomenei nupirkti dronų, bet įsilaužėliai už sukauptus pinigus pripirko sekso žaislų.<br> 123rf iliustr.
 Aktyvistas rinko pinigus siekdamas Rusijos kariuomenei nupirkti dronų, bet įsilaužėliai už sukauptus pinigus pripirko sekso žaislų.<br> 123rf iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 4, 2023, 7:43 PM

„[...] pasaulis tapo šiek tiek geresniu – kai Vladlenas Tataras per daug pasimėgavo skulptūra ir nuėjo į pragarą. Šiandien kalbėsime apie Vladleno draugą Michailą Lučiną – „savanorį“, „tinklaraštininką“, o dabar – [jau ir] dildopilotą, – rašoma „Telegram“ žinutėje. – Jau anksčiau rašėme, kad iš tikrųjų jis yra niekšas: karo nusikaltėlis, sukčius, čečėnų nekentėjas, proukrainietiškas šnipas (pastaruoju jis tapo mūsų dėka). Tačiau Miša turi naują pomėgį – jis yra kolekcionierius“.

Haktyvistai pasakoja, kad jie susiejo „savanorio“ kortelę su „AliExpress“ paskyra, prie kurios jie irgi turi prieigą.

„Dabar Miša renka unikalią sekso žaislų kolekciją už 25 000 dolerių, už kuriuos turėjo būti nupirkti bepiločiai, – skelbia ukrainiečiai. – Vietoje bepiločių Miša dabar okupantams siųs sunkvežimius su dirbtiniais ir prisegamais falais bei kitais kiekvienam rusui naudingais daiktais – daiktais, kuriuos mes užsakėme ir apmokėjome jo „AliExpress“ kortele“.

Haktyvistai taip pat skelbia ir rusų aktyvisto telefono numerį bei „Telegram“ paskyros adresą – ir kviečia „pasveikinti Mišą su naujuoju titulu“.

Ukrainiečiai pažymi, kad užsakymas buvo pateiktas 2023 m. kovo 24–25 d., ir kai kurios prekės pirkėjui jau buvo pristatytos. Tačiau pats M.. Lučinas rašo, kad jam pavyko grąžinti visas lėšas, išskyrus 17 000 rublių (apie 200 eurų).

Įsilaužėliai teigia norėję pinigus išleisti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų reikmėms – tačiau kortelė susieta su konkrečiu adresu, o tai reiškia, kad visos užsakytos prekės būtų pristatytos M.Lučino adresu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.