Įspūdingi kadrai iš Bachmuto: rusų pozicijos akimirksniu virto pragaru

Doncecko srities Bachmuto mieste Rytų Ukrainoje šiuo metu vyksta bene intensyviausios kovos visame fronte. Ir ukrainiečiai pasidalino vaizdo įrašu, demonstruojančiu, kaip vyksta miesto kovos.

 Termovizorinės kameros užfiksuotame vaizde, nufilmuotame iš drono, matyti kaip nuo žemės iššaunamas užtaisas lėtai skrieja aukšta trajektorija ir netrukus po jo nusileidimo įvyksta įspūdingas sprogimas.<br> Stopkadras
 Termovizorinės kameros užfiksuotame vaizde, nufilmuotame iš drono, matyti kaip nuo žemės iššaunamas užtaisas lėtai skrieja aukšta trajektorija ir netrukus po jo nusileidimo įvyksta įspūdingas sprogimas.<br> Stopkadras
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 5, 2023, 8:52 AM, atnaujinta Apr 5, 2023, 9:05 AM

Teigiama, kad vaizdo įraše užfiksuota, kaip sovietinė išminavimo mašina „U-77 Meteor“ paleidžia užtaisą į rusų pozicijas.

Termovizorinės kameros užfiksuotame vaizde, nufilmuotame iš drono, matyti kaip nuo žemės iššaunamas užtaisas lėtai skrieja aukšta trajektorija ir netrukus po jo nusileidimo įvyksta įspūdingas sprogimas, apimantis didelę dalį gatvės.

Kitoje žinutėje teigiama, kad rusai užėmė dalį teritorijos aplink rotušę, o šiaurės rytuose jie pajudėjo į pietus nuo gamyklos „Azom“, bet pietvakariuose ukrainiečiai nustūmė rusus už Korsunskio gatvės. „Apskritai atrodo, kad po kelių nesėkmingų bandymų rusai atsisakė apsupti miestą ir vietoj to veržiasi per patį miestą“, – rašoma žinutėje.

Taip pat skelbiama, kad Ukraina prieš plataus masto karą neturėjo nė vienos tokios karinės mašinos. Visos Ukrainos tarnybose esančios „UR-77“ yra perimtos iš rusų, ir dabar Ukraina jų turi mažiausiai 13.

„UR-77 Meteorit“ – sovietinis išminavimo šarvuotis, sukurtas ant „2S1 Gvozdika“ važiuoklės modifikacijos.

Mašina yra ginkluota paleidimo įrenginiu ir dviem minosvaidžio užtaisais. Paleista raketa išskleidžia linijinį užtaisą, ištempdama jį į liniją, kertančią minų lauką. Detonavus užtaisą sukeliama smūginė banga, kuri sunaikina visus sviedinius ar minas 6 metrų pločio ir iki 90 metrų ilgio zonoje išilgai linijinio užtaiso. Taip minų lauke sukuriamas saugus koridorius.

Ši karo mašina taip pat jau buvo panaudota ir puolimo tikslais, kai jos linijinis užtaisas miesto mūšiuose buvo pasitelkiamas naikinant ištisas gatves – Sirijoje ir Ukrainoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.