Uždaromas populiarus internetinis knygynas

Pardavėjams ir leidybos partneriams buvo pranešta, kad populiarus internetinis knygynas „Book Depository“ balandžio pabaigoje bus uždarytas. Tai įvyko po to, kai pagrindinė knygyno bendrovė „Amazon“ paskelbė nusprendusi „panaikinti“ daugybę pareigybių savo įrenginių ir knygų versle.

„Amazon“ uždaro populiarų internetinį knygyną „Book Depository“.<br> 123rf iliustr.
„Amazon“ uždaro populiarų internetinį knygyną „Book Depository“.<br> 123rf iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 6, 2023, 12:41 PM

2004 m. Glosteryje (Anglijoje) knygyną įkūrė buvę „Amazon“ darbuotojai Stewartas Feltonas ir Andrew Crawfordas. Knygynas siekė parduoti 6 mln. įvairių žanrų ir temų leidinių, o ne orientuotis vien tik į bestselerius.

Nors iš pradžių knygynas buvo „Amazon“ konkurentu, 2011 m. jį įsigijo mažmeninės prekybos milžinė, todėl kai kurie leidybos pramonės atstovai nerimavo dėl to, kad JAV bendrovė vis labiau „smaugs“ JK knygų prekybą.

Pasak prekybos žurnalo „Bookseller“, pardavėjams ir leidybos partneriams išsiųstame elektroniniame laiške paaiškinta, kad „Book Depository“ bus uždaryta ir kad paskutinė diena, kai klientai galės pateikti užsakymus, yra balandžio 26 d. „Per ateinančias savaites užbaigsime verslo likvidavimą“, – rašė pardavėjų valdymo vadovas Andy Chartas.

„Naudodamasis proga, norėčiau pasakyti didelį ačiū nuo visų „Book Depository“ ir mūsų knygas mylinčių klientų už jūsų ilgametę partnerystę, padėjusią mums padaryti spausdintas knygas prieinamesnes skaitytojams visame pasaulyje“, – užbaigė jis.

Šis žingsnis yra dalis didensio masto „Amazon“ etatų mažinimų. „Lapkritį paskelbėme apie sunkų sprendimą panaikinti keletą pareigybių mūsų įrenginių ir knygų versle“, nes „ekonomika yra nestabili“, – tinklaraštyje rašė generalinis direktorius Andy Jassy. – Taip pat pasidalinau informacija, kad dar nebaigėme metinio planavimo proceso, ir kad tikėtina, jog 2023 m. pradžioje bus mažinama daugiau pareigybių“.

Iš viso bendrovė planavo atleisti kiek daugiau nei 18 000 darbuotojų, pridūrė A. Jassy.

„Amazon“ nepranešė, kiek konkrečiai darbo vietų bus sutaupyta panaikinus „Book Depository“.

Parengta pagal „The Guardian“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.