Neskubėkite pirkti papildomos vietos „Google“ diske: patarimai, kaip sutaupyti bent 10 eurų kas mėnesį

Daugiau kaip milijardas interneto vartotojų svarbius failus kaupia „Google Disko“ saugykloje. Vis tik, viršijus 15 GB nemokamų duomenų, į daugelio naudojamą „Gmail“ el. pašto dėžutę nebegausite naujų laiškų ir „Google Diske“ nebegalėsite saugoti svarbių dokumentų. Norint šį limitą padidinti, teks kiekvieną mėnesį susimokėti net iki 10 eurų. Visgi yra kelios gudrybės, padėsiančios lengvai atlaisvinti vietos „Google“ diske ir taip sutaupyti.

 Daugiau kaip milijardas interneto vartotojų svarbius failus kaupia „Google Disko“ saugykloje.<br> Unsplash nuotr.
 Daugiau kaip milijardas interneto vartotojų svarbius failus kaupia „Google Disko“ saugykloje.<br> Unsplash nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 7, 2023, 11:56 AM

„Google Disko“ (angl. Google Drive) saugykloje saugomi jūsų įkelti duomenys, „Google Nuotraukos“ (angl. Google Photos) bei „Gmail“ failai. Reguliari kaupiamų failų priežiūra, nereikalingų failų ištrynimas, leis lengvai atlaisvinti vietą ir „Google Disku“ toliau naudotis nemokamai“, – pranešime žiniasklaidai sakoM.Vrubliauskas.

Ištrinkite nereikalingus failus

„Google“ siūlo įsigyti papildomus 100 GB (1,99 eur/mėn), 200 GB (2,99 eur/mėn) arba 2 TB (9,99 eur/mėn) vietos savo diske. Tačiau jei norite sutaupyti, M. Vrubliauskas rekomenduoja reguliariai ištrinti nereikalingus didelės apimties failus ir taip naudotis suteikiamais nemokamais 15 GB.

„Jei norite greitai atlaisvinti vietos saugykloje, pirmiausia jums reikės prisijungti prie savo „Google Disko“ paskyros ir pasirinkti „Saugykla“ (angl. Storage). Atsidariusiame puslapyje pamatysite visus savo failus, kurie išdėstyti nuo didžiausio iki mažiausio. Pasirinkite failą, kuris užima daug vietos ir spustelėkite šiukšliadėžės ikonėlę viršutiniame dešiniajame kampe. Svarbu žinoti, kad atlikus šiuos veiksmus, duomenis ištrinsite visam laikui negrįžtamai, todėl įsitikinkite, kad pasirinktas failas jums nebus reikalingas ateityje“, – aiškina išmaniųjų įrenginių ekspertas.

Įsitikinus, kad failas nebereikalingas, pasirinkite meniu juostoje esančią „Šiukšliadėžę“ (angl. Trash) ir spustelėkite „Ištuštinti šiukšliadėžę“ (angl. Empty Trash). Veiksmą patvirtinkite pasirinkdami „Išvalyti šiukšliadėžę“ (angl. Delete Forever).

Sumažinkite saugykloje laikomų nuotraukų dydį

Nuotraukos ir vaizdo įrašai užima gerokai daugiau vietos nei tekstiniai failai, todėl rekomenduojama sumažinti nuotraukų dydį. Nors nebeturėsite nuotraukų jų originaliu dydžiu, tačiau išsaugosite gerą kokybę ir atlaisvinsite nemažai vietos saugykloje.

„Prisijunkite prie „Google Nuotraukos“ paskyros ir spustelėkite nustatymus. Atsidariusiame puslapyje pamatysite skiltį, kurioje galite pasirinkti nuotraukų ir vaizdo įrašų įkėlimo dydį. Rekomenduojame pasirinkti ne „Pradinę kokybę“, o „Saugyklos taupymo priemonę“ tam, kad nuotraukų ar vaizdo įrašų kokybė būtų sumažinta“, – tvirtina „Bitės Profas“.

Norint atlaisvinti dar daugiau vietos „Google Nuotraukų“ saugykloje, M. Vrubliauskas rekomenduoja peržiūrėti ir ištrinti nebereikalingas nuotraukas ir vaizdo įrašus. Išmaniųjų įrenginių ekspertas primena, kad ištrinti failai atsidurs šiukšliadėžėje, kurioje vis dar užims vietą, todėl nepamirškite meniu juostoje pasirinkti „Šiukšliadežė“ (angl. Trash) ir paspausti „Ištuštinti šiukšliadėžę“ (angl. Empty Trash).

Ištrinkite senus ir nebereikalingus laiškus „Gmail“

Svarbu nepamiršti, kad „Gmail“ gauti laiškai taip pat saugomi „Google“ diske. Todėl užpildžius 15 GB nemokamos vietos, į jūsų el. pašto dėžutę nebeateis nauji laiškai. Pasak M. Vrubliausko, lengviausias ir greičiausias būdas atlaisvinti vietos el. pašto dėžutėje – ištrinti senesnius ir nebereikalingus laiškus.

„Gmail“ paieškos laukelyje įveskite – „older_than:1y“, jei norite ištrinti senesnius nei vienerių metų laiškus. Vietoje vieneto galite įrašyti kitą metų skaičių – priklausomai kokio senumo laiškus norite pašalinti. Galite trinti ir mėnesių senumo laiškus, pavyzdžiui, įrašydami – „older_than:3m“, – aiškina išmaniųjų įrenginių ekspertas.

M. Vrubliauskas pabrėžia, kad tokiu būdu ištrinti laiškai nukeliauja į šiukšliadėžę, iš kurios automatiškai bus ištrinami po 30 dienų. Tačiau šiukšliadėžėje esantys laiškai vis dar užima „Google Disko“ vietą, todėl, jei norite ją atlaisvinti, ištuštinkite ir šiukšliadėžę, kurią rasite kairėje pusėje esančioje meniu juostoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.