Rusija teigia pradedanti naujos karinės mašinos bandymus

Rusijos valstybinė žiniasklaida antradienį paskelbė, kad šių metų pabaigoje bus pradėti naudoti nauji „Bumerang“ šarvuočiai.

 Pasak „RIA Novosti“, prasidėjo naujų ratinių kovos mašinų, sukurtų „Bumerang“ platformos pagrindu, priėmimo į tarnybą bandymai.<br> Atvirųjų šaltinių nuotr.
 Pasak „RIA Novosti“, prasidėjo naujų ratinių kovos mašinų, sukurtų „Bumerang“ platformos pagrindu, priėmimo į tarnybą bandymai.<br> Atvirųjų šaltinių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 7, 2023, 2:20 PM, atnaujinta Apr 7, 2023, 3:05 PM

Pasak „RIA Novosti“, prasidėjo naujų ratinių kovos mašinų, sukurtų „Bumerang“ platformos pagrindu, priėmimo į tarnybą bandymai.

„Kalbama apie šarvuotus transporterius „K-16“ ir pėstininkų kovos mašinas „K-17“, – pranešime žiniasklaidai sakė kariuomenės pareigūnas.

Priėmimo bandymus planuojama baigti šių metų pabaigoje. Remiantis jų rezultatais, kovinės mašinas bus leista (arba nebus leista) gaminti serijiniu būdu.

Šią naująją rusišką šarvuotąją mašiną aptarnaus trijų asmenų įgula, kurią sudarys vadas, šaulys ir vairuotojas. Ji galės vežti devynis karius.

Transporto priemonė turi šarvuotą korpusą ir bokštelį. Jos šarvai yra moduliniai, todėl apsaugos lygį galima pritaikyti pagal misijos reikalavimus. Kol kas jos apsaugos lygis yra įslaptintas.

Rusijos gynybos ministerijos televizijos stoties „TV Zvezda“ duomenimis, karo mašinos šarvai gali atlaikyti tanko šūvį, mašina ginkluota kulkosvaidžiais ir priešlėktuviniais ginklais.

Platformos „Bumerang“ kūrimas buvo ilgas ir šiek tiek kankinantis, transporto priemonė turi konstrukcinių trūkumų, be kita ko, reikia keisti įrangą ir komponentus – dėl jų tiekimo į Rusiją apribojimų.

Verta paminėti, kad panašus pranešimas buvo paskelbtas dar 2015 m., kai Rusijos žiniasklaida paskelbė, kad bus masiškai gaminami naujos kartos šarvuočiai, kurie pakeis klasikinius sovietinių laikų „BTR-80“.

Tačiau pagal seną rusišką tradiciją niekas neperžengė propagandinių antraščių ribų, kaip ir su platforma „Armata“ bei „Kurganec“, rašo „Defence Blog“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.