Realybė pasirodė esanti toli nuo lūkesčių: „modernizuotas“ rusų tankas tapo dar pavojingesnis naudoti

Rusų kareiviai yra linkę taip tikėti stebuklingomis reaktyvinių šarvų (angl. explosive reactive armour, ERA) savybėmis, kad pamiršta, kaip juos veiksmingai naudoti, teigia „Defense Express“.

Vaizdo įraše, kuriuo pasidalijo Ukrainos kariai, matosi prie grotų privirinta dinaminės apsaugos sistemą „Kontakt-1“.<br>„Ukraine Weapons Tracker“ nuotr.
Vaizdo įraše, kuriuo pasidalijo Ukrainos kariai, matosi prie grotų privirinta dinaminės apsaugos sistemą „Kontakt-1“.<br>„Ukraine Weapons Tracker“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 11, 2023, 7:58 PM

Rusų kareiviai Rytų Ukrainoje paliko dar vieną pagrindinį kovos tanką „T-72B3“ su unikalia „modernizacija“, kurią, matyt, atliko pati tanko įgula. Ant palikto tanko bokštelio viršaus buvo sumontuotos grotos, ant kurių pritvirtinti ERA moduliai.

Vaizdo įraše, kuriuo pasidalijo Ukrainos kariai, matosi prie grotų privirinta dinaminės apsaugos sistema „Kontakt-1“. Greičiausiai šiuo „patobulinimu“ įgula bandė apsisaugoti nuo ukrainiečių bepiločių orlaivių, gabenančių nedideles numetamas granatas – Ukraina šį atakos metodą pastaruoju metu naudoja itin aktyviai.

Iš esmės ERA moduliai yra sprogmenys, įterpti tarp dviejų metalinių plokščių. Kai į juos pataikoma, sprogstamoji dalis turėtų „atmušti“ sviedinį ir taip sušvelninti smūgio pasekmes karo mašinai. Tačiau šiuo atveju pavojų gali kelti patys moduliai. Reaktyviniai šarvai puikiai veikia, kai būna pritvirtinti prie tanko korpuso šonų, kurie yra sustiprinti storais šarvais – bet kai jie dedami ant plonų šarvų arba ant grotų, ERA blokai gali tik sustiprinti smūgį.

Dauguma su reaktyviniais šarvais susijusių transporto priemonių „patobulinimų“ yra rankų darbo, atlikti lauko sąlygomis. Atrodo, kad žemesnio rango rusų kariai nesupranta, kaip veikia ERA, teigia „Defense Express“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.