Rusijos karo tinklaraštininkas apsikvailino: internete plinta memu tapęs vaizdo įrašas

Karo tinklaraštininkas Aleksejus Smirnovas, pasivadinęs „Крупнокалиберный Переполох“ (liet. „Stambiakalibris šurmulys“), atkreipė daugybės interneto vartotojų dėmesį savo nesėkmingu bandymu iššauti iš Švedijos kompanijos „Saab“ pagaminto prieštankinio ginklo be atotrankos „AT4“.

Karo tinklaraštininkas Aleksejus Smirnovas atkreipė daugybės interneto vartotojų dėmesį savo nesėkmingu bandymu iššauti iš Švedijos kompanijos „Saab“ pagaminto prieštankinio ginklo be atotrankos „AT4“.<br>„Defence Blog“ iliustr.
Karo tinklaraštininkas Aleksejus Smirnovas atkreipė daugybės interneto vartotojų dėmesį savo nesėkmingu bandymu iššauti iš Švedijos kompanijos „Saab“ pagaminto prieštankinio ginklo be atotrankos „AT4“.<br>„Defence Blog“ iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 11, 2023, 1:33 PM, atnaujinta Apr 11, 2023, 1:34 PM

Tinklaraštininkas „Youtube“ kanale paskelbė vaizdo įrašą, kuriame bandė palyginti įvairių tipų rusiškus raketsvaidžius „RPG“ su švediškuoju „AT4“.

Kai A.Smirnovas bandė iššauti iš „AT4“, ginklas smogė jam į veidą – ir atrodo, jis taip ir nesuprato, kas buvo ne taip. Po šio bandymo, Rusijos „ekspertas“ teigė, kad NATO ginklas yra „š*do gabalas“.

Socialiniame tinkle „Twitter“ daugybė vartotojų ironiškai komentavo, kad tinklaraštininkas prieš naudodamasis ginklu „neperskaitė naudojimo instrukcijos“ ir nesuprato, kad reikia naudotis priekine rankena.

Priekinė rankena yra skirta padėti stabilizuoti „AT4“, kai ginklu nusitaikoma ir iššaunama. Naudodamas ginklą kareivis turi dešine ranka laikyti peties atramą, o kaire ranka – priekinę rankeną.

Prieštankiniu ginklu „AT4“ gana paprasta naudotis, todėl specialūs mokymai nėra reikalingi. Bendrovė „Saab“ sulaukė nemažos sėkmės pardavinėdama šį ginklą be atotrankos, todėl jis yra vienas iš labiausiai paplitusių lengvųjų prieštankinių ginklų pasaulyje.

Svarbu pažymėti, kad pats A.Smirnovas nuo 2014 m. ne kartą buvo pastebėtas dalyvaujantis kariniuose veiksmuose Ukrainoje ir palaikantis prorusiškas karines grupuotes okupuotoje Ukrainos teritorijoje.

Parengta pagal „Defence Blog“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.