Iš „Twitter“ pasitraukė Švedijos ir Kanados visuomeniniai transliuotojai

Švedijos visuomeninis radijas „Sveriges Radio“ (SR) antradienį paskelbė nutraukiantis savo veiklą socialiniame tinkle „Twitter“, sekdamas panašiais JAV ir Kanados visuomeninių transliuotojų sprendimais.

Švedijos visuomeninis radijas „Sveriges Radio“ (SR) antradienį paskelbė nutraukiantis savo veiklą socialiniame tinkle „Twitter“, sekdamas panašiais JAV ir Kanados visuomeninių transliuotojų sprendimais.<br>123rf nuotr.
Švedijos visuomeninis radijas „Sveriges Radio“ (SR) antradienį paskelbė nutraukiantis savo veiklą socialiniame tinkle „Twitter“, sekdamas panašiais JAV ir Kanados visuomeninių transliuotojų sprendimais.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Živilė Aleškaitienė

2023-04-18 14:03

„Sveriges Radio“ ilgą laiką neteikė prioriteto dalyvavimui „Twitter“ ir dabar nusprendė apskritai nutraukti savo veiklą šioje platformoje“, – teigiama tinklaraščio įraše, paskelbtame transliuotojo interneto svetainėje, pažymint, kad šis socialinės žiniasklaidos tinklas „tiesiog pasikeitė“ ir prarado aktualumą transliuotojui.

Pirmadienį Kanados visuomeninis transliuotojas CBC ir jo prancūzų kalba transliuojamas „Radio-Canada“ pranešė, kad traukiasi iš „Twitter“ dėl naujos žymos „vyriausybės finansuojama žiniasklaida“, kuri, pasak jų, sukelia abejonių dėl redakcinės nepriklausomybės.

CBC ir „Radio-Canada“ teigė, kad „Twitter“ jų paskyroje pridėjo žymą „vyriausybės finansuojama žiniasklaida“ ir taip sulygino juos su žiniasklaidos priemonėmis autoritarinėse šalyse, pavyzdžiui, Rusijoje ar Kinijoje.

„CBC/Radio-Canada“ atveju šis ženklinimas yra neteisingas ir apgaulingas“, – sakoma pareiškime. Nors transliuotojas yra finansuojamas valstybės lėšomis, jis teigė, kad jo redakcinę nepriklausomybę saugo Kanados transliavimo įstatymas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.