Suskaičiavo, kiek karinės technikos Ukrainoje neteko Rusija – skaičius įspūdingas

Remiantis Jungtinės Karalystės žvalgybos ataskaita, Rusijos kariuomenė nuo invazijos į Ukrainą neteko daugiau kaip 10 000 šarvuotų transporto priemonių.

 Remiantis Jungtinės Karalystės žvalgybos ataskaita, Rusijos kariuomenė nuo invazijos į Ukrainą neteko daugiau kaip 10 000 šarvuotų transporto priemonių.<br> AP / Scanpix nuotr.
 Remiantis Jungtinės Karalystės žvalgybos ataskaita, Rusijos kariuomenė nuo invazijos į Ukrainą neteko daugiau kaip 10 000 šarvuotų transporto priemonių.<br> AP / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 26, 2023, 11:55 AM

Atvirų šaltinių žvalgybos sekimo tarnyba „Oryx“ teigia, kad jų patikrinti nuostoliai apima 1900 tankų, 3500 šarvuočių ir daugiau kaip 2400 logistikos bei aprūpinimo transporto priemonių.

Rusija taip pat neteko dešimčių aukštųjų technologijų radarų ir valdymo transporto priemonių – ir 78 kovinių lėktuvų.

Ataskaitoje pažymima, kad šios transporto priemonės buvo sunaikintos, apgadintos, paliktos arba perimtos ukrainiečių.

Šie Maskvos nuostoliai vertinami kaip didelis smūgis jos kampanijai – ir kaip tikimasi, suteikia Kijevui didelį pranašumą mūšio lauke.

„Nuostoliai neabejotinai yra dideli, ir, manau, kad, be pačių skaičių, svarbu pažvelgti į įrangą, kurią rusai yra priversti išimti iš senų atsargų. Yra vizualiai patvirtintų įrodymų, kad į frontą gabenami tankai „T-55“, kurie pradėti gaminti penktojo dešimtmečio pabaigoje“, – sako „GlobalData“ aviacijos, gynybos ir saugumo analitikas Jamesas Marquesas.

Be to, kad prarado tūkstančius karinių transporto priemonių, Jungtinės Karalystės žvalgyba pažymi, kad Rusija jau paleido didžiąją dalį savo modernių sparnuotųjų raketų.

Žvalgybininkai teigia, kad Maskvos pastangos Ukrainoje davė „mažai strateginės naudos“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.