Ukrainiečiai kaip suvenyrus pardavinėja galingiausių ir slapčiausių Rusijos ginklų sistemų dalis

Kai prasidėjo Rusijos invazija Ukrainoje, Vladimiras Putinas negalėjo įsivaizduoti, kad ukrainiečiai kaip suvenyrus pradės pardavinėti galingiausių ir slapčiausių Rusijos ginklų sistemų dalis, teigia „Defence Blog“. Tačiau aviacijos entuziastų komanda „Fuselage Creations“ jau tai daro.

„Fuselage Creations“ naujausio rusiško drono kamikadzės „Lancet“, dar vadinamo savižudžiu dronu, nuolaužas paverčia raktų pakabukais ir juos parduoda.<br>„Fuselage Creations“, Wikimedia commons nuotr., lrytas.lt mont.
„Fuselage Creations“ naujausio rusiško drono kamikadzės „Lancet“, dar vadinamo savižudžiu dronu, nuolaužas paverčia raktų pakabukais ir juos parduoda.<br>„Fuselage Creations“, Wikimedia commons nuotr., lrytas.lt mont.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-04-26 08:54

„Fuselage Creations“ naujausio rusiško drono kamikadzės „Lancet“ nuolaužas paverčia raktų pakabukais ir juos parduoda. Uždirbami pinigai skiriami padėti Ukrainos žmonėms ir kariams.

„Lancet“ – tai bepilotės orlaivių sistemos, kurios atsitrenkia į taikinius ir po smūgio sprogsta. Manoma, kad jos efektyviausiai atakuoja stacionarius taikinius, nejudančias priešlėktuvinės gynybos sistemas, kovines transporto priemones ir artilerijos sistemas.

Iš viso šių unikalių suvenyrų dėl mažo drono dydžio buvo pagaminta vos 66 vienetai. Kūriniuose „Fuselage Creations“ naudojamos dronų kamikadzių „Lancet“, kuriuos virš Ukrainos artilerijos pozicijų numušė priešlėktuviniai pabūklai, nuolaužos.

Dar 2022 m. lapkričio mėn. Rusija užtikrintai skelbė, kad pasipipriešinti šiems dronams beveik nerealu. „Dėl priešlazerinės apsaugos praktiškai neįmanoma perimti ar sunaikinti šių bepiločių orlaivių“, – buvo rašoma priešlėktuvinės gynybos ir karinių oro pajėgų biuletenio „Telegram“ kanale, tačiau šie suvenyrai įrodo priešingai.

Be „Lancet“, Ukrainai pavyko perimti ir kitus šiuolaikinius Rusijos karinės technikos modelius, įskaitant galingiausius Rusijos kariuomenės naikintuvus bei atakos sraigtasparnius.

Parengta pagal „Defence Blog“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.