„Meta“ pirmo ketvirčio pelnas viršijo lūkesčius

Facebook“ savininkė JAV technologijų milžinė „Meta“ pranešė, kad šių metų pirmą ketvirtį uždirbo 5,7 mlrd. JAV dolerių (5,1 mlrd. eurų) pelno.

 „Meta“ pirmo ketvirčio pelnas viršijo lūkesčius.<br> EPA-ELTA nuotr.
 „Meta“ pirmo ketvirčio pelnas viršijo lūkesčius.<br> EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-04-27 13:36

Tai viršijo lūkesčius. Kompanija taip pat nurodė, kad per tą patį laikotarpį gavo 28,6 mlrd. JAV dolerių pajamų, o mėnesinis „Facebook“ vartotojų skaičius išaugo ir dabar siekia beveik 3 mlrd. „Mums tai buvo geras ketvirtis, mūsų bendruomenė toliau plečiasi“, – pareiškė „Meta“ įkūrėjas ir vadovas Markas Zuckerbergas.

Jis kalbėjo apie didėjantį įmonės našumą, kompanijai pastaruoju metu vykdant diržų veržimąsi. M. Zuckerbergas yra paskelbęs, kad 2023-ieji „Meta“ bus „efektyvumo metai“. Verslininko teigimu, prie gerų įmonės rezultatų prisideda dirbtinis intelektas.

Po šių žinių paskelbimo „Meta“ akcijų kaina išaugo beveik 12 proc.

Bendrovė kartu nurodė, kad jos „programėlių šeimoje“, kuri apima „Instagram“, pirmą ketvirtį parodytų reklamų skaičius padidėjo 26 proc., tačiau esą sumažėjo vidutinė reklamos kaina.

„Meta“ kovą baigė turėdama gerokai mažiau darbuotojų, įmonei pastaraisiais mėnesiais inicijavus agresyvią atleidimų kampaniją.

2022-ieji „Meta“ buvo sunkūs metai. M. Zuckerbergas juos yra įvardijęs raginimu pabusti. „Meta“ vadovas tvirtino, kad būtų protinga „pasiruošti galimybei, kad ši nauja ekonominė realybė tęsis daugybę metų“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.