Aurimas Valujavičius bus LOGIN konferencijoje: ką gali labai kažko trokštantis žmogus – iš pirmų lūpų

121 diena, 14 valandų, 48 minutės – tiek truko lietuvio išbandymas, kurį iki šiol yra įveikę vos du žmonės planetoje. Į šalies istoriją neabejotinai įeisiančiai kelionei Aurimas Valujavičius ruošėsi du metus ir net po tokio kruopštaus pasirengimo netrūko į vaikiną žiūrinčių su baime ir nerimu – o kas jei nepavyks? Tai – realų pavojų gyvybei keliantis išmėginimas. O Aurimas tik nusišypso savo plačia šypsena ir retoriškai klausia „Vykdau savo svajonę, tai kokie SOS mygtukai?“ Apie legendinę kelionę per Atlantą, atkaklumą, valią ir ryžtą – iš paties A. Valujavičiaus lūpų šių metų LOGIN konferencijoje gegužės 12 dieną.

Aurimas Valujavičius.<br>V.Dranginio nuotr.
Aurimas Valujavičius.<br>V.Dranginio nuotr.
LOGIN 2022.
LOGIN 2022.
LOGIN 2022.
LOGIN 2022.
LOGIN 2022.
LOGIN 2022.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Apr 28, 2023, 2:01 PM

Paskutinės paros buvo itin sunkios

„Aurimas perplaukė irklais Atlantą, o tu tingi iki sporto salės nueiti?“ – nuo šiol legalus būdas sugėdinti tinginiaujantį bičiulį ar priekaištingą klausimą užduoti sau, kai siekti tikslo trukdo tingėjimas ar panašios mažareikšmės priežastys. Vienui vienas, be pagalbos ir palydos, irkline valtimi perplaukęs audringą Atlanto vandenyną vaikinas tiesia nuospaudomis sėte nusėtus delnus, bet nuo veido niekada nedingsta šypsena.

Nepaprasto fizinio ir emocinio pasiruošimo reikalaujanti kelionė kone didžiausius savo „ragus“ parodė paskutinėmis dienomis. A. Valujevičius pasakoja apie 3–5 paskutines paras iki finišo ir plaukimą skersai Golfo srovę: čia miegoti negali, nes tuomet būsi nuneštas į Niujorką, taigi juntamas ir išsekimas, ir miego trūkumas, tačiau galiausiai lietuviškuoju Kolumbu jau pramintas vaikinas pasiekia sausumą.

„Gyvenimas – arba drąsus nuotykis, arba niekas“, – tokią frazę vėl palietęs kojomis žemę savo socialiniame tinkle paliko Aurimas, dėkodamas visiems jį palaikiusiems šios svajonės išsipildymo akivaizdoje. Majamio pakrantėje neįtikėtiną kelionę apturėjusio lietuvio su eukalipto lapų vainiku, duona ir tautiniais kostiumais pasidabinę laukė lietuviai, o JAV krantą užliejo tautiečiams iki skausmo pažįstamos „Ant kalno mūrai“ dainos garsai.

Parodė, ko negali pakeisti jokia technologija

„Tai – neabejotinai vienas svarbiausių įvykių mūsų šalyje per pastaruosius dešimtmečius. Tokie dalykai verčia didžiuotis, suvienija žmones, mes visi juk sėdėjome prie ekranų, sirgome už jį, laukėme grįžtant. Manau, kad LOGIN dalyviams Aurimo Valujavičiaus pasirodymas yra neįkainojama dovana – šis žmogus geriau nei bet kas kitas žino ir gali papasakoti apie begalinę žmogaus stiprybę, neišsemiamas galimybes ir ryžto, kantrybės, ištvermės pagalbą siekiant savo tikslų.

Jei gyvename laikais, kada vis daugiau mąstančių, kaip technologijos viską keičia, kiek jos duoda, o kiek galbūt atima, Aurimo pavyzdys rodo viena – jokia technologija nepakeis žmogaus valios ir užsispyrimo, be kurių kai kurie dalykai yra tiesiog neįmanomi“, – apie žinią, jog A. Valujavičius jau gegužės 11–12 dienomis pasirodys LOGIN scenoje, pasakoja konferencijos vadovė Sandra Meškauskaitė-Stepšienė.

Be Aurimo Valujavičiaus šiemet LOGIN – dar 200 pranešėjų, savo sričių profesionalų, pasaulyje žinomų verslo, medicinos, technologijų ir šou pasaulio, sporto atstovų. Apie tai, kaip toli žmogaus galimybių ribos, inovacijų festivalyje galės papasakoti ir penkis planetos rekordus pagerinęs lietuvis Aleksandras Sorokinas, ir Japoniją išilgai vien dviračiu pervažiavęs John Stinton. Gegužės 11–12 dienomis Litexpo parodų ir kongresų centre įvairiausiems pranešimams bus skirtos net penkios turinio salės, o negalintys dalyvauti konferencijoje realiai, turės galimybę visa turinį stebėti nuotoliu. Bilietai brangs jau gegužės 4 dieną. Daugiau informacijos, pranešėjai ir bilietai konferencija.login.lt/"="">konferencija.login.lt/"" target="_blank">ČIA.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.