Išskirtiniai kadrai: ukrainiečiai parodė vietą, kur slepia raketų sistemas HIMARS

Ukrainos gynybos ministerija atskleidė vaizdus iš požeminės bazės, kuri naudojama JAV tiekiamiems HIMARS paleidimo įrenginiams saugoti.

 Ukrainos gynybos ministerija atskleidė vaizdus iš požeminės bazės, kuri naudojama JAV tiekiamiems HIMARS paleidimo įrenginiams saugoti.<br> Stopkadras
 Ukrainos gynybos ministerija atskleidė vaizdus iš požeminės bazės, kuri naudojama JAV tiekiamiems HIMARS paleidimo įrenginiams saugoti.<br> Stopkadras
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-05-04 20:03

Ukrainos kariuomenė pateikė tam tikrą informaciją apie požeminę savo raketų sistemos bazę – tačiau žinoma, tikslios vietos nenurodė.

Vaizdo pranešime Ukrainos kariškiai parodė požeminę bazę ir paskelbė, kad Rusijai Ukrainoje nepavyko sunaikinti nė vienos JAV tiekiamos HIMARS raketų sistemos.

„Jie nuolat meluoja, kad HIMARS praktiškai neliko. Pažiūrėkite, kokiomis sąlygomis mes juos laikome. Tai Sovietų Sąjungoje pastatyti kariniai objektai. Jie nebijo net branduolinių smūgių. Nuo karo pradžios nebuvo sunaikinta nė viena HIMARS sistema“, – teigiama pranešime.

HIMARS sistemą Jungtinėse Valstijose gamina „Lockheed Martin Corp.“. Ši raketų sistemą kare Ukrainoje įrodė savo mirtiną veiksmingumą.

Praėjusiais metais Pentagono atstovas Toddas Breasseale'as sakė, kad „ukrainiečiai triuškinamai tiksliai ir efektyviai naudoja kiekvieną iš tiksliųjų raketų sistemų, kurias JAV, mūsų sąjungininkai ir partneriai suteikė jiems apsiginti nuo žiaurios ir nusikalstamos Rusijos invazijos“.

JAV pareigūnai ne kartą apibūdino Ukrainos gebėjimą integruoti ir dislokuoti šias sistemas kaip keičiantį žaidimo taisykles – tai leidžia Ukrainos kariuomenei smogti Rusijos vadovavimo ir kontrolės vietoms bei tiekimo sandėliams gerokai už fronto linijos.

Parengta pagal „Defence Blog“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.