Rusai Ukrainoje pasitelkė šnipus su išmaniaisiais telefonais

Ukrainos kontržvalgyba atskleidė rusų taikomą metodą, skirtą koreguoti sklendžiančių aviacinių bombų UMPK ir kitos raketinės artilerijos nukreipimą į taikinius. Šį kartą rusai pasitelkė senamadišką būdą – šnipus su išmaniaisiais telefonais, kuriuos pasamdė rusų žvalgybos tarnybos.

Gegužės 6 d. Ukrainos saugumo tarnyba (SSU) sulaikė du vyrus. Įtariama, kad sulaikytieji informavo rusų kariškius apie Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pozicijas.<br>123rf iliustracinė nuotr.
Gegužės 6 d. Ukrainos saugumo tarnyba (SSU) sulaikė du vyrus. Įtariama, kad sulaikytieji informavo rusų kariškius apie Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pozicijas.<br>123rf iliustracinė nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 9, 2023, 7:41 PM

Gegužės 6 d. Ukrainos saugumo tarnyba (SSU) sulaikė du vyrus. Pasak Ukrainos kontržvalgybos agentūros, sulaikytieji įtariami šnipinėjimu rusams. Įtariama, kad abu sulaikytieji, būdami Chersono srityje pietų Ukrainoje, netoli fronto linijos, informavo rusų kariškius apie Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pozicijas.

„Šią žvalgybinę informaciją okupantai panaudojo koreguodami sekančius raketinės artilerijos smūgius, įskaitant [smūgius] valdomomis bombomis, prieš Ukrainos gyvenvietes“, – praneša agentūros spaudos centras.

Svarbu pabrėžti, kad rusų įdarbinti agentai gali tik papildyti informaciją, gautą iš žvalgybinių bepiločių orlaivių. Tačiau remiantis ankstesne informacija, bepiločių orlaivių žvalgyba gali būti neveiksminga, norint atlikti koregavimus realiuoju laiku, nes mažai tikėtina, kad bepiločio orlaivio skrydis bus sinchronizuotas su taktiniais atakos lėktuvais. Taip pat, pasak „Defense Express“, ankstesnės rusų atakos atskleidė, kad žvalgybinės informacijos apsikeitimas su vadovybe užtrunka ilgiau nei turėtų.

Parengta pagal „Defense Express“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.