Ukraina slapta gavo neįprastos paskirties raketų

Socialinių tinklų platformoje „Telegram“ pasirodė vaizdai, kuriuose matyti, kaip atrodo, „ADM-160“ miniatiūrinių ore paleidžiamų jaukų (angl. Miniature Air-Launched Decoy, MALD) nuolaužos. Tai JAV raketos, skirtos slopinti priešo priešlėktuvinę gynybą ją suklaidinant.

Ukraina gavo JAV pagamintų klaidinančių raketų „ADM-160“.<br>Jungtinių Valstijų karinių oro pajėgų nuotr.
Ukraina gavo JAV pagamintų klaidinančių raketų „ADM-160“.<br>Jungtinių Valstijų karinių oro pajėgų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 15, 2023, 9:04 AM

MALD yra programuojama, nebrangi, modulinė, autonomiškai skraidanti priemonė, imituojanti JAV ar sąjungininkų orlaivius tam, kad suklaidintų priešo integruotąsias priešlėktuvinės gynybos sistemas (IADS).

Operatoriai į priešišką oro erdvę siunčia MALD suklaidinimo priemonių būrį. Modulinės sistemos vykdo iš anksto užprogramuotą misiją, kuri apsaugo sąjungininkų orlaivius ir klaidina priešo integruotas priešlėktuvinės gynybos sistemas. Tokia klaidinanti raketa sveria mažiau nei 140 kg, jos veikimo nuotolis – apie 930 km.

Anksčiau apie šių sistemų tiekimą Ukrainai nebuvo pranešta.

„Defence Blog“ teigimu, Ukraina demonstruoja įspūdingus tiksliosios ginkluotės derinimo su senosiomis platformomis rezultatus. Anksčiau tapo žinoma apie greitųjų prieštankinių raketų „AGM-88“ integravimą į naikintuvus „MiG-29“ ir nevaldomų raketų „Zuni“ integravimą į atakos lėktuvus „Su-25“.

Parengta pagal „Defence Blog“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.