Lietuvoje įkurta pirmoji DevOps asociacija

Pastaraisiais metais DevOps (apjungia programinės įrangos kūrimą ir IT operacijas) praktikų naudojimas itin sparčiai išpopuliarėjo. Vis daugiau įmonių transformuoja IT procesus, komandas bei bendrą įmonės kultūrą, siekiant prisitaikyti prie modernių technologinių tendencijų bei naujos darbo metodikos.

 Pastaraisiais metais DevOps (apjungia programinės įrangos kūrimą ir IT operacijas) praktikų naudojimas itin sparčiai išpopuliarėjo. <br> 123rf iliustr.
 Pastaraisiais metais DevOps (apjungia programinės įrangos kūrimą ir IT operacijas) praktikų naudojimas itin sparčiai išpopuliarėjo. <br> 123rf iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 29, 2023, 2:15 PM

Šios srities specialistų bendruomenei tenka spręsti vis naujus iššūkius, dėl to IT įmonių „Devbridge“ (priklausanti „Cognizant“ kompanijai), „DevoTeam“ ir „Mambu“ specialistai susivienijo ir įkūrė asociaciją „Devops days“.

„Dirbdami su klientais iš viso pasaulio matome su kokiomis problemomis įmonės susiduria. Daugelis organizacijų dar tik pradeda savo kelią DevOps praktikos pritaikyme savo IT organizacijose. Lietuvoje yra stiprių DevOps inžinierių, bet vienas iš pagrindinių iššūkių visame pasaulyje – šių specialistų trūkumas. Tikimės, jog asociacijos veikla padės spręsti aktualias problemas ir prisidės prie inžinierių bei organizacijų tobulėjimo DevOps srityje“, – teigia vienas iš asociacijos įkūrėjų bei „Devbridge“ DevOps praktikų vadovas Marius Guobys.

Planuojama plėtra

Asociacijos idėja kilo pažįstamų profesionalų rate, kurių tikslas yra prisidėti prie DevOps praktikos sklaidos; renginių organizavimo, kurie apjungtų DevOps inžinierius Lietuvoje bei kitose Baltijos šalyse ir kt.

Šiuo metu prie asociacijos veiklos prisideda septyni žmonės, tačiau planuojama jos plėtra. Be to, nebus apsiribojama tik inžinieriais – jungtis kviečiami visi, kurie nori sužinoti daugiau ar domisi DevOps, ketina prisidėti prie renginių organizavimo, idėjų sklaidos.

Be to, asociacija pradėjo bendrus darbus ir su itin aktyvia Latvijos DevOps bendruomene, kuri turi sukaupusi daug praktikos tokioje veikloje.

„Kaip aktyvūs DevOps inžinieriai visuomet ieškome būdų plėsti savo žinias bei dalintis jomis su kitais. Lietuvoje iki šiol turėjome keletą konferencijų bei įvairių bendruomenės organizuojamų susitikimų (angl. meet ups). Tačiau susidaro įspūdis, jog organizuojamos konferencijos nebūtinai atliepia tai, ką nori išgirsti ir sužinoti DevOps inžinieriai. Svarbiausia yra dalintis patirtimi, sėkmingomis ir ne tik istorijomis, o klausytis reklaminių produktų pristatymų ar prisistatymų tikrai ne visuomet būna prasminga. Tad nusprendėme, jog reikia burti DevOps bendruomenę aplink vieną centrinį informatyvų renginį, kuris vyktų bent kartą per metus“, – dalijasi M.Guobys.

Rugsėjo 6–7 dienomis jau įvyks pirmasis asociacijos renginys – „DevOps Days Vilnius 2023“. Čia ne tik dalyvaus pranešėjai iš Lietuvos bei užsienio šalių, bet ir bus galimybė megzti kontaktus, dalintis patirtimis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.