Žaidimų inkubatoriui labai trūksta dailininkų ir programuotojų iš Lietuvos

„Gamedev Camp“ yra lietuviška įmonė ir apie pusę jų mentorių sudaro lietuviai – tačiau per du mentorystės programos sezonus joje dalyvavo tik vienas lietuvis.

 „Gamedev Camp“ yra tarptautinis online inkubatorius, skirtas žaidimų kūrėjams ir dailininkams.<br> „Gamedev Camp“ iliustr., lrytas.lt mont.
 „Gamedev Camp“ yra tarptautinis online inkubatorius, skirtas žaidimų kūrėjams ir dailininkams.<br> „Gamedev Camp“ iliustr., lrytas.lt mont.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 29, 2023, 10:23 AM

„Turime didžiulį norą pritraukti daugiau talentingų menininkų ir programuotojų iš Lietuvos, ne tik iš Vilniaus, bet ir iš mažesnių miestų ar kaimų. Mes esame tarptautinis online žaidimų inkubatorius, tad prisijungti gali bet kas“, – pabrėžia Olle Pridiukssonas.

Antras sezonas prasidėjo su beveik 40 dalyvių, kurie suformavo dešimt komandų. Po 12 intensyvių savaičių sunkaus darbo, šiuo metu turime devynias programą baigusias komandas, devynių žaidimų demonstracines versijas ir daugybę talentingų žaidimų kūrėjų, kurie siekia kilti į kitą savo karjeros etapą.

„Mes labai jais didžiuojamės!“, – su dideliu entuziazmu priduria O.Pridiukssonas.

„Gamedev Camp“ yra tarptautinis online inkubatorius, skirtas žaidimų kūrėjams ir dailininkams. Dalyviai formuoja komandas, dirba prie savo žaidimų, gauna naujų žinių ir patarimų iš patyrusių specialistų, o galiausiai savo žaidimus pristato sezono pabaigos renginyje „Demo Day“, kuris transliuojamas „YouTube“ platformoje. Paskutinis „Demo Day“ renginys pritraukė 780 žiūrovų.

Inkubatoriaus „YouTube“ kanale galima rasti žaidimo pristatymą, kuriame dalyvavo ir lietuvis Rimgaudas Jurkaitis, kartu su dailininke iš Latvijos ir programuotoju iš Rumunijos. Šie žmonės nebuvo pažįstami, tačiau programos metu tapo ne tik komandos nariais, bet ir draugais.

Šešios komandos, kurios baigė antrąjį sezoną, nusprendė pasilikti inkubatoriuje ir toliau dirbti prie savo mylimų projektų. Inkubatorius padeda jiems rasti investuotojus, demonstruoti žaidimus konferencijose, ieškoti leidėjų, spręsti teisines problemas ir žengti sėkmingos nepriklausomos studijos keliu.

Rimgaudas, Julia ir Marius nusprendė neišleisti savo žaidimą komerciškai, bet įtraukti jį į savo portfolio – kad galėtų ieškoti darbo ir naujų galimybių didelėse įmonėse.

Trečias sezonas

Patyrusius bei motyvuotus menininkus, dizainerius ir programuotojus iš Lietuvos ir pasaulio jau dabar kviečiame registruotis trečiajam inkubatoriaus sezonui ir rugpjūtį prisijungti prie vienos iš 15 komandų.

Programa yra mokama, trunka tris mėnesius ir kainuoja 600 eurų, tačiau jei patiriate finansinių sunkumų, galite gauti stipendiją ir dalyvauti beveik nemokamai. Taip pat taikoma 30 proc. nuolaida, jeigu registruojatės kartu su savo draugu.

Dalyvaudami programoje galėsite ir toliau dirbti ar studijuoti – nes meno, dizaino ir kodo peržiūrų sesijos vyksta tik vakarais, platformoje „Discord“.

Norėdami sužinoti daugiau ar užsiregistruoti į programą, visą reikiamą informaciją galite rasti oficialiame „Gamedev Camp“ tinklapyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.