„Avia Solutions Group“ patiria ilgalaikę kibernetinę ataką iš Rusijos

Aviacijos verslo grupė „Avia Solutions Group“ praneša, kad visą šį rytą bendrovės biurai Airijoje, Lietuvoje, Latvijoje bei kitose pasaulio šalyse patiria aktyvias kibernetines atakas: sutriko grupės ir keliolikos grupės įmonių interneto svetainės. Atlikus tyrimą paaiškėjo, kad masinės, nelabai koordinuotos kibernetinės atakos organizuotos iš Rusijos, teigiama pranešime spaudai.

 Atlikus tyrimą paaiškėjo, kad masinės, nelabai koordinuotos kibernetinės atakos organizuotos iš Rusijos.<br> 123rf iliustr.
 Atlikus tyrimą paaiškėjo, kad masinės, nelabai koordinuotos kibernetinės atakos organizuotos iš Rusijos.<br> 123rf iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-05-30 14:19

Pažymima, kad įmonės kibernetinio saugumo komanda nedelsiant sureagavo į vykusias kibernetines atakas ir šiuo metu interneto svetainių veikla atkurta, didesnių nuostolių nepatirta.

„Antradienio ryte pastebėjome, kad sutriko mūsų grupės ir grupės įmonių interneto svetainių veikla. Pradėjus aiškintis aplinkybes paaiškėjo, kad atakos kilo iš Rusijos. Žinome, kad ir kitos įmonės, daugiausia valstybinės patyrė tokias atakas. Šiuo metu aiškinamės įvykio aplinkybes ir stebime situaciją, esame pasiruošę operatyviai reaguoti ir imtis būtinų veiksmų apsaugoti grupės įmonių informaciją ir suvaldyti kibernetinius išpuolius“, — pranešime spaudai teigia „Avia Solutions Group“ Technologijų bei infrastruktūros ir plėtros departamento direktorius Romas Butkevičius.

„Avia Solutions Group“ kibernetinio saugumo ir infrastruktūros valdymu rūpinasi tarptautinė komanda, daugiau kaip 50 aukštos kvalifikacijos specialistų Lietuvoje, Jungtinėje karalystėje, Vokietijoje, Skandinavijos šalyse, Latvijoje bei Lietuvoje.

Airijoje registruota „Avia Solutions Group“ yra didžiausia pasaulyje ACMI (orlaivių nuoma su įgula, technine priežiūra ir draudimu) paslaugas teikianti įmonių grupė, turinti 173 orlaivių parką. Grupės įmonės taip pat teikia įvairias aviacijos paslaugas, tokias kaip orlaivių remontas, pilotų bei įgulos mokymai, antžeminis aptarnavimas ir kitas.

„Avia Solutions Group“ jungia 11 500 aukštos kvalifikacijos aviacijos specialistų, o grupės padaliniai išsidėstę 68 šalyse visame pasaulyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.