Itin sėkminga medžioklė: parodė, kaip ukrainiečiai dronais rusams daro milijoninius nuostolius

Ukrainos saugumo tarnyba SBU paviešino filmuotus vaizdus, kurioje matyti kaip bepiločiai persekioja Rusijos priešlėktuvinės gynybos sistemas.

 Ukrainos saugumo tarnyba SBU paviešino filmuotus vaizdus, kurioje matyti kaip bepiločiai persekioja Rusijos priešlėktuvinės gynybos sistemas.<br> Stopkadrai, lrytas.lt mont.
 Ukrainos saugumo tarnyba SBU paviešino filmuotus vaizdus, kurioje matyti kaip bepiločiai persekioja Rusijos priešlėktuvinės gynybos sistemas.<br> Stopkadrai, lrytas.lt mont.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 6, 2023, 8:51 AM

Naujame dramatiškame vaizdo įraše užfiksuota, kaip ukrainiečių dronai kamikadzės persekioja Rusijos vidutinio nuotolio žemė-oras raketų sistemą „Buk-M1“ ir tris trumpojo ir vidutinio nuotolio žemė-oras raketų sistemas „Tor-M2“.

Persekiojimui įsibėgėjant, dronai nusileidžia į vos keliasdešimties metrų aukštį virš žemės ir pataiko į Rusijos priešlėktuvinės gynybos sistemas. Vienas „Tor“ dar bandė numušti droną kamikadzę, tačiau pilotas išsaugojo droną – rankiniu būdu nukreipė jį nuo raketos, o tada pasivijo priešo žemė-oras raketų sistemą.

Atvirųjų šaltinių žvalgybos svetainėje „Oryx“ skelbiama, kad Rusija nuo invazijos pradžios Ukrainoje prarado 16 „Tor-M2“ serijos „žemė-oras“ raketų sistemų ir 11 „Buk-M1“.

Kai kurie šaltiniai nurodo, kad „Tor-M2“ sistemos kaina siekia 25 milijonus JAV dolerių, „Buk“ – 25 000 dolerių.

Saugumo tarnyba šeštadienį išplatintame pranešime nurodė, kad jos specialieji agentai taip pat sunaikino dar tris savaeiges artilerijos sistemas „Nona“, tris pėstininkų kovos mašinas, du tankus, elektroninės kovos stotį ir priešo įtvirtinimus.

Parengta pagal „Defence Blog“ ir kitų šaltinių informaciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.