44-oji „DevGAMM“ konferencija birželį įvyks Vilniuje

Tarptautinis žaidimų industrijos renginys antrą kartą pakvies kūrėjus į Lietuvos sostinę birželio 20–21 dienomis.

 Tarptautinė žaidimų kūrybos konferencija „DevGAMM“ birželio 20–21 dienomis įvyks Vilniuje, „Radisson Blu Hotel Lietuva“.<br> 123rf nuotr.
 Tarptautinė žaidimų kūrybos konferencija „DevGAMM“ birželio 20–21 dienomis įvyks Vilniuje, „Radisson Blu Hotel Lietuva“.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 9, 2023, 3:30 PM

Tarptautinė žaidimų kūrybos konferencija „DevGAMM“ birželio 20–21 dienomis įvyks Vilniuje, „Radisson Blu Hotel Lietuva“. Iš Ukrainos kilęs renginys organizuojamas jau 44-ą kartą ir sugrįžta į Lietuvą po praėjusių metų debiuto.

Per savo istoriją „DevGAMM“ apkeliavo septynias šalis, o praėjusiais metais Vilniuje vykusioje konferencijoje dalyvavo 750 žaidimų industrijos profesionalų. Pranešėjai ir svečiai susirinko iš 36 šalių, dalyviai galėjo susipažinti su tokiomis pasaulinėmis kompanijomis kaip „Guerrilla Games“, „Bethesda Game Studios“, „Ubisoft“ ir kitomis.

Šiemet organizatoriai tikisi sulaukti daugiau nei 1000 dalyvių. „DevGAMM“ įkūrėja ir vadovė Lerika Malajeva nusiteikusi optimistiškai: „Mums labai svarbu pakviesti kuo daugiau ir kuo įvairesnių žmonių, nes taip galime skleisti „DevGAMM“ misiją – jungti žaidimus mėgstančius ir su jais dirbančius žmones. Keliaudami per įvairias šalis kviečiame žaidimų kūrybos entuziastus atidėti darbus ir dvi dienas skirti mokymuisi, kūrybai, pažintims su industrijos atstovais iš daugybės šalių. Kiekviename mūsų renginyje laukia staigmenos ir netikėti atradimai!“

Visą šių metų Vilniaus konferencijos programą bei bilietus jau galima rasti svetainėje devgamm.com, o labiausiai organizatoriai rekomenduoja pasiklausyti šių svečių:

  • Kim Aava, vyriausia „EA DICE“ aplinkos dailininkė;
  • Maxim Chuvalov, „Wargaming“ pokyčių vadovas;
  • Chelsea Blasko, viena iš „Iron Galaxy Studios“ vadovių;
  • Mike Rafiienko, „tinyBuild“ franšizių vadovas;
  • Rami Ismail, nepriklausomas konsultantas, „Vlambeer“ įkūrėjas.

Konferencijos programa apims šias temas: žaidimų menas ir vizualika, garsas ir muzika, žaidimų dizainas ir siužetai, nepriklausomi žaidimai, verslas, rinkodara, projektų valdymas, talentų valdymas, technologijos ir vystymas.

Be konferencijos, „DevGAMM Vilnius“ dviejų dienų programoje gausu veiklų, skirtų paskatinti dalyvių bendravimą ir bendradarbiavimą. Kūrėjai galės demonstruoti savo projektus ir pakviesti svečius išbandyti žaidimus, pristatyti savo idėjas leidėjams, investuotojams ir didžiosioms žaidimų kompanijoms, dalyvauti apskrito stalo diskusijose, skirtose svarbiausioms įvairių sričių temoms.

„DevGAMM“ taip pat rengia vienus laukiamiausių apdovanojimų regione. „DevGAMM Awards“ skiriami geriausiems žaidimams šešiose kategorijose: geriausias parodos žaidimas, geriausias Baltijos šalių žaidimas, laukiamiausias žaidimas, geriausias mobilus žaidimas, geriausias meninis stilius ir publikos balsas, kurį lemia patys renginio lankytojai. Su nominantais jau galima susipažinti „DevGAMM“ svetainėje.

Be oficialių konferencijos dalių, „DevGAMM“ organizatoriai įtraukia ir įvairių laisvalaikio užsiėmimų. Pasak renginio ryšių su visuomene vadovės Anastasijos Olejnikovos, viena labiausiai dalyvius įtraukiančių veiklų yra vadinamasis „DevGAMM Quest“: „Idėja paprasta – dalyviai lankydamiesi stenduose ar kitose renginio erdvėse ieško specialių antspaudų, kuriuos surinkę gali laimėti šaunių prizų. Kitas svarbi ir daugelį pritraukianti erdvė yra „Karjeros siena“, kurioje galima rasti daugybę galimybių prisijungti prie geriausių žaidimų industrijos kompanijų“.

Renginio dalyviai kviečiami bendrauti ne tik gyvai, bet ir jungtis per programėlę „PINE“, kuri pradės veikti likus trims dienoms iki renginio – ir leis organizuoti susitikimus nuotoliu. Praėjusiame renginyje, kuris vyko Gdanske (Lenkijoje) buvo surengta daugiau nei 900 susitikimų.

Pasibaigus renginio valandoms, dalyviai taip pat kviečiami į neformalius vakarus. „Ne visi susitikimai yra planuojami iš anksto, stengiamės suteikti galimybių svečiams pabendrauti ir neformaliai, tad rengiame tris vakarėlius“, – pasakoja Anastasija.

Dar vieną veiklą „DevGAMM“ organizatoriai įtraukė prasidėjus karui Ukrainoje. Tai aukcionai, kurių metu surinktos lėšos skiriamos paramai nuo karo nukentėjusiems žmonėms. Pernai Vilniuje kartu su įvairiais partneriais iš aukciono ir renginio paramos paketų dalies „DevGAMM“ Ukrainai surinko 20 000 JAV dolerių. Šiemet iš Ukrainos kilusiems kūrėjams organizatoriai siūlo papildomą nuolaidą renginio bilietams (daugiau informacijos svetainėje). „Mus karas labai giliai sukrėtė. Pusei mūsų komandos teko palikti namus, kiti liko savanoriauti Ukrainoje. Stengsimės ir toliau prisidėti kuo galime“, – kalba L.Malajeva.

Po Vilniaus „DevGAMM“ toliau ketina keliauti į Portugaliją – ir metų pabaigoje surengti konferenciją Lisabonoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: impact Investments and nlocking Growth