Rusų laukia ne kokie laikai: ukrainiečiai kurs didesnio nei 1000 km veikimo nuotolio raketas

Ketvirtadienį Ukrainos gynybos ministras Oleksijus Reznikovas portalui „Naujasis Ukrainos balsas“ pareiškė, kad Ukraina galės pati pasigaminti didesnio nei 1000 km nuotolio raketas.

 Šioje Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos išplatintoje nuotraukoje matyti naujos Ukrainos nuo žemės paleidžiamos sparnuotosios raketos „Neptun“ bandymai kariniame poligone Odesos srityje, 2018 m. gruodžio 5 d.<br> AP / Scanpix nuotr.
 Šioje Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos išplatintoje nuotraukoje matyti naujos Ukrainos nuo žemės paleidžiamos sparnuotosios raketos „Neptun“ bandymai kariniame poligone Odesos srityje, 2018 m. gruodžio 5 d.<br> AP / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-06-09 10:53

Ministras pabrėžė, kad raketų programa buvo oficialiai patvirtinta, o finansavimas užtikrintas.

O.Reznikovas pažymėjo, kad Ukraina šioje srityje nėra naujokė: praėjusių metų balandį ukrainiečių priešlaivinė raketa „Neptun“ sugebėjo nuskandinti Rusijos Juodosios jūros laivyno flagmaną.

Ministras priminė, kad Ukraina jau seniai siekė iš sąjungininkų gauti raketų „Harpoon“, kurios padėtų apsaugoti pakrantę, ir prašymas buvo įvykdytas praėjus kelioms dienoms po to, kai „Neptun“ nuskandino kreiserį „Moskva“.

„Tikiu, kad kai mūsų partneriai pamatys, jog šalyje pagamintos raketos gali įveikti 200, 300, 400 kilometrų atstumą, jie noriai tieks mūsų pajėgoms tokias sistemas, kaip ATACMS (JAV gaminama mobili taktinė antžeminio skydo raketų sistema),“ – kalbėjo vyriausybės narys.

V. Reznikovas pažymėjo, kad Vakarų šalys netiekia Ukrainai JAV ilgo nuotolio ATACMS raketų ne tik todėl, kad jų nėra daug, bet ir dėl to, kad baiminamasi, jog Kijevas smogs Rusijos teritorijai.

Didžioji Britanija yra perdavusi Ukrainai kelias ilgojo nuotolio sparnuotąsias raketas „Storm Shadow“ – ir Kijevas jas sėkmingai panaudojo. Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas sakė esąs pasirengęs aprūpinti Kijevą raketomis, kurių veikimo nuotolis „leistų pereiti į kontrpuolimą“ – teigia „Naujasis Ukrainos balsas“.

Parengta pagal „Defense 24“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.