Lietuvos žaidimų kūrimo kompanija užsimojo pakartoti milijoninius pardavimus pasiekusio žaidimo sėkmę

Kiekvieną vasarą tradiciškai kompiuterinių žaidimų kūrėjai ir leidėjai organizuoja naktinius pristatymus, kurių metu atskleidžia karščiausias naujienas bei būsimus žaidimus. Šiemet, gegužės 8 d. naktį vykusiuose naujų projektų pristatymuose garsiai nuskambėjo ir Lietuvos žaidimų kūrimo kompanijos vardas. Pasaulinio žaidimų leidėjo renginyje „Devolver Direct 2023“ kartu su kitais svarbiausiais šių metų anonsais pristatytas naujas studijos „No Brakes Games“ žaidimas „Human Fall Flat 2“.

 Pasaulinio žaidimų leidėjo renginyje „Devolver Direct 2023“ kartu su kitais svarbiausiais šių metų anonsais pristatytas naujas studijos „No Brakes Games“ žaidimas „Human: Fall Flat 2“.<br> „No Brakes Games“ iliustr.
 Pasaulinio žaidimų leidėjo renginyje „Devolver Direct 2023“ kartu su kitais svarbiausiais šių metų anonsais pristatytas naujas studijos „No Brakes Games“ žaidimas „Human: Fall Flat 2“.<br> „No Brakes Games“ iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Lukaševičius

Jun 12, 2023, 12:00 PM, atnaujinta Jun 12, 2023, 12:27 PM

Pirmoji žaidimo „Human Fall Flat“ dalis – vienas sėkmingiausių ir garsiausių lietuvių kurtų žaidimų visame pasaulyje. Skaičiuojama, kad šiandien jau parduota 40 mln. šio žaidimo kopijų įvairioms žaidimų konsolėms ir asmeniniams kompiuteriams. Pagrindinis „Human Fall Flat“ akcentas, kuris ir pelnė tokį žaidėjų susidomėjimą, atsirado netikėtai. Žaidimo sumanytojas ir kūrėjas Tomas Sakalauskas turėjo tikslą sukurti smagų galvosūkių žaidimą, sumaniai išnaudojantį fizikos dėsnius. Vėliau, kūrimo procese testuodamas šį žaidimą kartu su sūnumi, T. Sakalauskas pamatė, kad sūnus žaidimo pasaulyje daro viską, tik ne pagrindinius galvosūkius. Taip gimė sprendimas leisti žaidėjui ar žaidėjams daugiau nei keliais skirtingais būdais – eksperimentuojant su žaidimo pasauliu – įveikti galvosūkius bei pasiekti tikslą.

Žaidimo „Human Fall Flat“ sėkmė pritraukė vienus žinomiausių nepriklausomų kūrėjų žaidimų leidėjus iš JAV – „Devolver Digital“. Šių leidėjų sąskaitoje – jau ne vienas sėkmingas žaidimas ar net žaidimų serijos, tarp kurių „Hotline Miami“, „Fall Guys“, „Enter the Gungeon“ ir kiti. Tai – pirmas kartas, kai Lietuvos žaidimų kūrimo studija ar jos kurtas žaidimas yra pristatomas kartu su kitais tokio lygio pasauliniame žaidimų renginyje.

„Human Fall Flat 2“ pristatytas „Devolver Direct 2023“ renginyje kartu su dar trimis žaidimais: „The Talos Principle 2“, „Wizard with the Gun“ ir „Baby Steps“. Apie šį renginį ir jame pristatytą lietuvių „No Brakes Games“ žaidimą jau parašė garsiausi žaidimų pasaulio leidiniai bei portalai.

„Human Fall Flat 2“, kaip skelbta pristatymo metu, bus dar didesnis ir geresnis nei jo pirmtakas. Jame žadami nauji lygiai, naujos veikėjų kūrimo galimybės bei dar daugiau skirtingų galvosūkių. „Human Fall Flat 2“ taip pat bus leidžiama žaidėjams spręsti galvosūkius patiems arba su dar septyniais draugais. Šiuo metu vis dar nėra aiški žaidimo išleidimo data, bet vėliau šiais metais galima tikėtis daugiau detalių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.