Perimti rusiški tankai atskleidė vieną reikšmingą dalyką apie okupantus

Ukrainos pajėgos perimtus rusiškus tankus naudoja kovoje su okupantais, rašo „Defense Express“.

Ukrainos pajėgos perimtus rusiškus tankus naudoja kovoje su okupantais.<br>„ArmyInform“ vaizdo įrašo stopkadras.
Ukrainos pajėgos perimtus rusiškus tankus naudoja kovoje su okupantais.<br>„ArmyInform“ vaizdo įrašo stopkadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-06-15 15:17

Ukrainos ginkluotosios pajėgos nuo plataus masto invazijos pradžios yra perėmusios daugiau kaip 540 rusiškų tankų. Nemažai jų yra suremontuoti ir naudojami mūšyje prieš okupantus. Neseniai duodamas interviu „ArmyInform“ kovotojas – žinomas Vovko slapyvardžiu – vadovaujantis tankų daliniui, atskleidė, kad visas dalinys dabar yra aprūpintas perimtais tankais „T-80“.

Tankai buvo perimti Iziume, ir šios perimtos kovinės mašinos atskleidžia, kad okupantai yra apleidę savo techniką. Ypač daug tankų tapo netinkami naudoti vien dėl to, kad nebuvo tinkamai prižiūrimi, teigiama „Defense Express“.

„Kai tik įvykdavo gedimas, rusai paprasčiausiai palikdavo savo tankus arba išimdavo baterijas, kad turėtų šviesos savo rūsiuose“, – pasakojo tankų dalinio vadas. Iš tiesų, pasak „Defense Express“, rusų nerūpestingumas savo tankų atžvilgiu pastebėtas jau ne pirmą kartą. Pavyzdžiui, 2022 m. rugsėjį vadinamoji elitinė Tamano divizija apleido savo tankus „T-90 Proryv“, kai Ukrainos ginkluotosios pajėgos išlaisvino Charkovo sritį.

Kol ukrainiečių ekspertai remontavo perimtus tankus, jie aptiko aiškių įrodymų, kad rusai sąmoningai sabotavo savo tankus, siekdami užkirsti kelią jų naudojimui kovoje. Tačiau Ukrainos kariai be baimės naudoja šias perimtas transporto priemones pačiose pavojingiausiose zonose, įskaitant tiesioginius susirėmimus, teigia „Defense Express“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar yra galimybių, kad įvyks pilietybės referendumas?