Lietuvos studentai ir absolventai kviečiami dalyvauti Europos kosmoso agentūros stažuotėje

Ekonomikos ir inovacijų ministerija informuoja, kad skelbiamas kvietimas Lietuvos studentams ir absolventams dalyvauti apmokamoje vienerių metų trukmės stažuotėje Europos kosmoso agentūroje (EKA).

 Ekonomikos ir inovacijų ministerija informuoja, kad skelbiamas kvietimas Lietuvos studentams ir absolventams dalyvauti apmokamoje vienerių metų trukmės stažuotėje Europos kosmoso agentūroje (EKA).<br> Imago / Scanpix nuotr.
 Ekonomikos ir inovacijų ministerija informuoja, kad skelbiamas kvietimas Lietuvos studentams ir absolventams dalyvauti apmokamoje vienerių metų trukmės stažuotėje Europos kosmoso agentūroje (EKA).<br> Imago / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 23, 2023, 2:22 PM, atnaujinta Jun 23, 2023, 2:23 PM

„Kosmoso veikla turi didelį inovacinį potencialą ir apima iš esmės visas mokslo kryptis ir technologijas, norime dar spartesnės Lietuvos kosmoso ekosistemos plėtros ir kartu ruošti aukštos kvalifikacijos darbuotojus. Tikiu, kad ministerijos ir Inovacijų agentūros atveriamos galimybės stažuotis tokio masto organizacijose kaip Europos kosmoso agentūra padės ne tik talentingiems jauniems žmonėms, bet ilgainiui prisidės ir prie Lietuvos mokslinio potencialo stiprinimo“, – sako ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Ši Inovacijų agentūros „Space Hub LT“ grupės organizuojama stažuotė vyks EKA Europos kosmoso tyrimų ir technologijų centre (angl. European Space Research and Technology Centre) Nordvike, Nyderlanduose. Stažuotojui skiriamas finansavimas sieks 12 tūkst. eurų.

Bus galima stažuotę atlikti pasirenkant iš trijų sričių. Viena iš jų – jutiklių inžinieriaus stažuotė, kurios metu stažuotojas gali dirbti ir gilinti žinias padalinyje, atsakingame už visą techninės įrangos, susijusios su AOCS ir GNC jutikliais, kūrimą. Antroji – tai socioekonominės įtakos analitiko stažuotė, kurioje stažuotojas galės prisidėti prie kokybinių ir kiekybinių EKA programų vertės įrodymų visuomenei, ir trečioji – varomosios jėgos inžinieriaus stažuotė, kurioje dalyviai galės prisidėti prie European Propulsion Laboratory (EPL) veiklos.

„Stažuotė Europos kosmoso agentūroje turėtų būti įdomi bet kuriam jaunam Lietuvos žmogui, studijuojančiam ar studijavusiam STEAM srityse. Ji padės ne tik praplėsti akiratį, susipažinti su savo srities profesionalais, bet ir gali tapti esminiu asmeninės karjeros akceleratoriumi“, – teigia ekonomikos ir inovacijų viceministrė Eglė Markevičiūtė.

Dalyvauti atrankoje gali Lietuvos piliečiai, studijuojantys Lietuvos mokslo institucijose 1 ar 2 kurso magistro gamtos mokslų, technologijų, inžinerijos ar matematikos studijų programose, susijusiose su kvietime teikti paraiškas nurodytomis stažuotės sritimis, arba baigę STEAM bakalauro ar magistro studijas ne vėliau kaip prieš 2 metus.

Skelbimas stažuotei EKA skelbiamas Inovacijų agentūros svetainėje. Paraiškas galima teikti iki š. m. liepos 31 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.