Ketvirtadienį startuos M. Zuckerbergo sukurtas „Twitter“ konkurentas

„Facebook“ savininkė „Meta“ pristato savo naują programėlę, kuria sieks konkuruoti su „Twitter“ – ir teigia, kad ji pradės veikti ketvirtadienį.

 „Threads“ yra vieta, kur bendruomenės susiburia diskutuoti apie viską – nuo temų, kurios jums rūpi šiandien, iki to, kas bus madinga rytoj“, – rašoma „App Store“ aprašyme.<br>  „App Store“ iliustr.
 „Threads“ yra vieta, kur bendruomenės susiburia diskutuoti apie viską – nuo temų, kurios jums rūpi šiandien, iki to, kas bus madinga rytoj“, – rašoma „App Store“ aprašyme.<br>  „App Store“ iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 4, 2023, 9:37 AM

Programėlė, kuri vadinasi „Threads“ ir kurią galima iš anksto užsisakyti „Apple App Store“, bus susieta su „Instagram“.

Ekrano nuotraukose matomas į „Twitter“ panašus valdiklių skydelis. Meta apibūdina „Threads“ kaip „teksto pokalbių programėlę“.

Šis žingsnis yra naujausias „Meta“ vadovo Marko Zuckerbergo ir „Twitter“ savininko Elono Musko varžybose.

Praėjusį mėnesį pora susitarė dėl fizinės kovos – nors neaišku, kiek rimtai abu vyrai ketino iš tikrųjų surengti kovą.

„Ačiū Dievui, kad jie taip sveikai valdomi“, – atsakė E. Muskas į „Twitter“ žinutę apie „Threads“, akivaizdžiai naujai užsipuldamas M. Zuckerbergą.

Tuo tarpu „Twitter“ pranešė, kad populiari vartotojų valdiklių platforma „TweetDeck“ po 30 dienų taps mokama.

Tai naujausias E. Musko žingsnis, kuriuo jis siekia, kad vartotojai užsiprenumeruotų „Twitter“ prenumeratos paslaugą „Twitter Blue“.

Šeštadienį multimilijardierius apribojo vartotojų matomų „Twitter“ žinučių skaičių, motyvuodamas itin dideliu „duomenų nuskaitymu“ (angl. data scrapping).

Iš „Meta“ programos „Threads“ matyti, kad tai bus nemokama paslauga – ir nebus jokių apribojimų, kiek pranešimų naudotojas gali matyti.

„Threads“ yra vieta, kur bendruomenės susiburia diskutuoti apie viską – nuo temų, kurios jums rūpi šiandien, iki to, kas bus madinga rytoj“, – rašoma „App Store“ aprašyme.

Paveikslėliuose matomos programėlės ekrano nuotraukos, kurios atrodo beveik identiškai kaip „Twitter“.

Kadangi tai yra „Meta“ programa, „Threads“ taip pat kaups vartotojų telefono duomenis, įskaitant buvimo vietos duomenis, pirkinius ir naršymo istoriją.

Pastaraisiais metais atsirado keletas programėlių, kurios labai panašios į „Twitter“ – pavyzdžiui, „Mastodon“ arba Donaldo Trumpo „Truth Social“.

Kita panaši programėlė, „Bluesky“, teigė, kad po to, kai E. Muskas savaitgalį ėmėsi ribojimų, sulaukė „rekordinio“ srauto.

Tačiau „Threads“ gali būti didžiausia grėsmė, su kuria iki šiol susidūrė „Twitter“.

Markas Zuckerbergas jau ne kartą yra „pasiskolinęs“ kitų bendrovių idėjų ir jas įgyvendinęs.

Plačiai paplitusi nuomonė, kad „Meta Reels“ yra „TikTok“ kopija, o „Stories“ atrodo panaši į „Snapchat“.

„Meta“ turi išteklių konkuruoti su „Twitter“. Srautai bus „Instagram“ platformos dalis, todėl taip pat bus prijungti prie šimtų milijonų paskyrų. Ji neprasideda nuo nulio, kaip teko daryti kitiems būsimiems konkurentams.

Nors kai kuriuose sluoksniuose E. Muskas buvo giriamas už savo įsipareigojimą ginti žodžio laisvę, jis taip pat susipriešino su kai kuriais naudotojais.

M. Zuckerbergas tikisi, kad jam pavyks iš „Twitter“ išvilioti pakankamai nusivylusių vartotojų, kad sukurtų tikrą alternatyvą.

Parengta pagal BBC.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.