E. Muskas M. Zuckerbergui grasina nebe tik narvu, bet ir teismu

Elono Musko ir Marko Zuckerbergo kova dėl „Threads“ paleidimo įgavo teisinį atspalvį.

 Elono Musko ir Marko Zuckerbergo kova dėl „Threads“ paleidimo įgavo teisinį atspalvį.<br> AFP / Scanpix nuotr.
 Elono Musko ir Marko Zuckerbergo kova dėl „Threads“ paleidimo įgavo teisinį atspalvį.<br> AFP / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-07-07 09:37, atnaujinta 2023-07-07 09:40

Ketvirtadienį „Instagram“, priklausanti „Meta“, pristatė „Threads“ – į tekstą orientuotą programėlę, skirtą „Instagram“ infrastruktūrai ir naudotojų bazei paremti. Pasak M. Zuckerbergo, nuo ketvirtadienio ryto programėlėje buvo užsiregistravę daugiau nei 30 mln. vartotojų, o tai sudaro apie 1,5 proc. aktyvių mėnesio „Instagram“ vartotojų.

Liepos 5 d. „Meta“ vadovui M. Zuckerbergui adresuotame laiške „Twitter“ atstovaujantis teisininkas teigė, kad E. Musko bendrovė „rimtai susirūpinusi“, jog „Meta“ „sistemingai, sąmoningai ir neteisėtai pasisavino „Twitter“ komercines paslaptis ir kitą intelektinę nuosavybę“.

Laiške teigiama, kad „Twitter“ ketina griežtai įgyvendinti savo intelektinės nuosavybės teises ir reikalauja, kad „Meta“ nedelsdama imtųsi veiksmų ir nustotų naudoti bet kokias „Twitter“ komercines paslaptis ar kitą itin konfidencialią informaciją“.

„Per pastaruosius metus „Meta“ pasamdė dešimtis „Twitter“ darbuotojų“, – rašoma laiške, kuriame teigiama, kad „Meta“ sąmoningai paskyrė šiuos darbuotojus per kelis mėnesius sukurti „Meta“ programėlės „Threads“ kopiją, turėdama konkretų tikslą, kad jie naudotųsi „Twitter“ komercinėmis paslaptimis ir kita intelektine nuosavybe, siekdama paspartinti konkuruojančios „Meta“ programėlės kūrimą, taip pažeisdama valstijos ir federalinius įstatymus bei šių darbuotojų nuolatinius įsipareigojimus „Twitter“.

Paprašytas pakomentuoti „Meta“ atstovas spaudai Andy Stone'as nurodė savo pranešimą apie „Threads“, kuriame teigiama: „Niekas iš „Threads“ inžinierių komandos nėra buvęs „Twitter“ darbuotojas – taip tiesiog nėra“.

E.Muskas, reaguodamas į žinią apie „Twitter“ teisinį grasinimą „Meta“, sakė: „Konkurencija yra gerai, sukčiavimas – ne“.

2022 m. spalio mėn. pagal 44 mlrd. dolerių vertės sandorį M. Muskas įsigijo „Twitter“. Ketvirtadienį „Twitter“ generalinė direktorė Linda Yaccarino, praėjusį mėnesį pradėjusi dirbti socialinės žiniasklaidos bendrovėje paskelbė žinutę, kurioje, regis, kalbama apie „Threads“, ir kurioje ji iš dalies teigė: „Mus dažnai mėgdžioja – bet „Twitter“ bendruomenės niekada negalima atkartoti“, rašo „Variety“.

Galiausiai penktadienį rytą (Lietuvos laiku) Elonas Muskas socialiniame tinkle“ parašė:

„Šiai programėlei išleidau 44 milijardus dolerių, o dabar Driežų berniukas tiesiog nusprendė paspausti „Kopijuoti ir įklijuoti“. Dabar tai asmeniška. Iki pasimatymo narve, Zuckai“.

Taip E. Muskas vėl prikėlė dvikovos narve temą, kuri buvo rutuliojama paskutines savaites.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.