Naujasis „Infobalt“ vadovas – Simonas Černiauskas

Lietuvos skaitmeninių technologijų asociacijos „Infobalt“ direktoriaus pareigas nuo liepos 3 d. pradėjo eiti Simonas Černiauskas. Daugiau nei 20 metų informacinių technologijų ir telekomunikacijų (ITT) sektoriuje dirbantis 44 metų S. Černiauskas iki šiol vadovavo „Microsoft“ veiklai Lietuvoje ir buvo „Infobalt“ valdybos narys.

Lietuvos skaitmeninių technologijų asociacijos „Infobalt“ direktoriaus pareigas nuo liepos 3 d. pradėjo eiti Simonas Černiauskas.<br> „Infobalt“ nuotr.
Lietuvos skaitmeninių technologijų asociacijos „Infobalt“ direktoriaus pareigas nuo liepos 3 d. pradėjo eiti Simonas Černiauskas.<br> „Infobalt“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 10, 2023, 8:04 AM

„Infobalt“ prezidentė Rima Valentukevičienė pabrėžia, kad asociacija jau tris dešimtis metų yra skaitmeninių technologijų plėtros flagmanė Lietuvoje, taip prisidėdama prie šalies pažangos bei ekonomikos transformacijos.

„Lyderystė įpareigoja, todėl naujojo vadovo paieškai skyrėme daug dėmesio. Džiaugiamės, kad Simonas nusprendė imtis šio vaidmens. Jo patirtis, ITT verslo įžvalgos bei darbas asociacijos valdyboje paskutiniuosius 3 metus padės užtikrinti „Infobalt“ darbų tęstinumą ir stiprinti Lietuvos skaitmeninių technologijų sektorių“, – sako R. Valentukevičienė.

S. Černiauskas direktoriaus pozicijoje keičia pernai gruodį dėl asmeninių priežasčių postą palikusį beveik trejus metus asociacijai vadovavusį Mindaugą Ubartą. Iki liepos pradžios asociacijos laikinuoju vadovu buvo Virgilijus Dirma, kuris ir toliau „Infobalt“ asociacijoje kuruoja ES, teisėkūros klausimus ir tarptautinius santykius.

„Dirbdamas asociacijos valdyboje jau buvau aktyviai įsitraukęs į „Infobalt“ veiklą. Naujojoje rolėje galėsiu skirti dar daugiau dėmesio Lietuvos skaitmeniniam progresui šalies viduje ir už jos ribų. Sieksiu, kad „Infobalt“ ir toliau augtų kaip technologijų sektoriaus bendruomenė ir būtų konstruktyvus partneris Lietuvos valdžiai bei visuomenei“, – teigė naujasis „Infobalt“ direktorius S. Černiauskas. Tapęs direktoriumi jis pasitraukė iš asociacijos valdybos.

Anot jo, Lietuvos skaitmeninio raštingumo ugdymas, ekonomikos, viešojo ir privataus sektoriaus skaitmeninė transformacija, skaitmeninių technologijų eksporto auginimas yra sritys, kurios padarys Lietuvą inovatyvesne, efektyvesne, konkurencingesne, turtingesne ir saugesne.

„Šios veiklos kryptys apima labai daug: aplinkos technologijų sektoriaus augimui ir inovacijoms gerinimą, IT specialistų gretų auginimą, visuomenės skaitmeninį raštingumą, kibernetinio saugumo ir atsparumo grėsmėms stiprinimą, valstybės, energetikos, NT, švietimo, sveikatos ir kitų sektorių skaitmenizavimą“, – pabrėžė S. Černiauskas.

S. Černiauskas keletą metų ėjo „Infobalt“ bei Amerikos verslo rūmų valdybų nario pareigas, anksčiau yra dirbęs vadovaujančiose pozicijose „Telia“ grupėje ir kitose ITT kompanijose. S. Černiauskas Vilniaus universitete yra įgijęs tarptautinės prekybos magistro laipsnį bei EMBA laipsnį „Baltic Management Institute“.

Apie „Infobalt“

„Infobalt“ – skaitmeninių technologijų sektoriaus asociacija. „Infobalt“ siekia sukurti geriausias sąlygas technologijų rinkos augimui ir tiesiogiai padeda sektoriaus įmonėms sėkmingai eksportuoti. Įkurta 1994 metais, šiuo metu „Infobalt“ vienija daugiau nei 170 Lietuvos informacinių ir ryšių technologijų įmonių, susijusių mokslo bei studijų institucijų ir kitų skaitmeninės ekonomikos dalyvių. Asociacijos narių įmonėse ir organizacijose dirba apie 11 000 darbuotojų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.