Įsiminti vaizdai: parodė, kaip ukrainiečių dronai dar vieną „geriausią pasaulio tanką“ pavertė metalo laužo krūva

Ukrainos pajėgos dronais persekiojo rusų pagrindinį tanką „T-90M“ – ir šis galiausiai buvo sunaikintas.

 Ukrainos pajėgos dronais persekiojo rusų pagrindinį tanką „T-90M“ – ir šis galiausiai buvo sunaikintas.<br> Lrytas.lt mont.
 Ukrainos pajėgos dronais persekiojo rusų pagrindinį tanką „T-90M“ – ir šis galiausiai buvo sunaikintas.<br> Lrytas.lt mont.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 14, 2023, 12:09 PM

Pažangiausias Rusijos operatyvinis tankas buvo susprogdintas Ukrainos bepiločių smūgių serija.

28-osios mechanizuotosios brigados paskelbtoje filmuotoje medžiagoje, atrodo, matyti, kaip ukrainiečių karių valdomas dronas kamikadzė, pataiko į rusų tanką, o – paskui dar vienas dronas numeta termobarinę granatą.

Nors pirmuoju smūgiu tanko sunaikinti nepavyko, antroji ataka buvo lemtinga.

Rusijos valstybinė žiniasklaida „T-90M Proryv“ yra pavadinusi pažangiausia šarvuota transporto priemone iš „T-90“ pagrindinių kovos tankų šeimos – kuri esą dėl savo visapusiškos šarvinės apsaugos, aukščiausios klasės automatinio ugnies valdymo ir didesnio išlikimo pajėgumo labiausiai tinka šiuolaikiniam karui.

Duodamas interviu prorusiškiems kariniams tinklaraštininkams, V. Putinas sakė, kad vadinamoji „specialioji karinė operacija“ Ukrainoje patvirtino, jog „T-90M Proryv“ yra geriausias pasaulyje pagrindinis kovos tankas.

„Šiandien galime pasakyti, kad „T-90M Proryv“ yra geriausias pasaulyje tankas. Vos tik jis priartėja prie pozicijų, niekam nelieka jokių galimybių. Jis šaudo didesniu atstumu ir tiksliau. Jis taip pat turi geresnę apsaugą“, – sakė V. Putinas.

Tuo tarpu Olandijos atvirųjų šaltinių žvalgybos svetainė „Oryx“, kuri renka vaizdinius įrodymus apie karinės technikos nuostolius, nurodo, kad nuo 2022 m. vasario 24 d., kai prasidėjo Rusijos plataus masto invazija, Rusijos kariuomenė neteko mažiausiai 25 tankų „T-90M“.

Parengta pagal „Defence Blog“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.