Rusija giriasi paruošusi naujus modernizuotus tankus ir naujus minosvaidžius

Rusijos tankų gamintojai „Uralvagonzavod“ paskelbė, kad Rusijos ginkluotosioms pajėgoms pristatė naują modernizuotų pagrindinių kovos tankų „T-72B3M“ ir „T-90M“ partiją.

 Rusijos tankų gamintojai „Uralvagonzavod“ paskelbė, kad Rusijos ginkluotosioms pajėgoms pristatė naują modernizuotų pagrindinių kovos tankų „T-72B3M“ ir „T-90M“ partiją.<br> Stopkadras.
 Rusijos tankų gamintojai „Uralvagonzavod“ paskelbė, kad Rusijos ginkluotosioms pajėgoms pristatė naują modernizuotų pagrindinių kovos tankų „T-72B3M“ ir „T-90M“ partiją.<br> Stopkadras.
 „Rostek“ taip pat pranešė, kad Rusijos kariuomenei pristatyti pirmieji nauji 82 mm savaeigiai minosvaidžiai „2S41 Drok“.
 „Rostek“ taip pat pranešė, kad Rusijos kariuomenei pristatyti pirmieji nauji 82 mm savaeigiai minosvaidžiai „2S41 Drok“.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 19, 2023, 9:59 PM

„Reguliarus „T-72B“ tankų kapitalinio remonto ir giluminio modernizavimo, siekiant juos priartinti prie „T-72B3M tipo“, „T-80BV“ tankų giluminio modernizavimo iki „T-80BVM“ lygio ir „T-90M“ tankų gamybos nuo nulio sutarčių vykdymas byloja ne tik apie „Uralvagonzavod“ gamybos sistemos efektyvumą, bet ir apie visų koncerno „UVZ“ darbuotojų kvalifikaciją ir pasiaukojamą darbą“, – teigiama pranešime.

Vizualiai yra patvirtinta, kad Maskva nuo 2022 m. vasario 24 d., kai prasidėjo Rusijos invazija, neteko didelės dalies viso savo operacinio pagrindinių kovos tankų parko.

Atvirųjų šaltinių žvalgybos (OSINT) stebėsenos svetainėje „Oryx“ teigiama, kad Rusijos ginkluotosios pajėgos Ukrainoje prarado mažiausiai 2137 tankus. Joje teigiama, kad dar 548 rusų tankus perėmė Ukrainos pajėgos, 121 tankas buvo apgadintas, o 115 – apleisti.

Daugelis karinių ekspertų dėl Rusijos tankų nuostolių kaltino prastą veikimą mūšio lauke ir surinkimo kokybę.

O antradienį Rusijos gynybos ir technologijų kompanija „Rostek“ taip pat pranešė, kad Rusijos kariuomenei pristatyti pirmieji nauji 82 mm savaeigiai minosvaidžiai „2S41 Drok“.

„Kariuomenei perduota pirmoji 82 mm savaeigių minosvaidžių „2S41 „Drok“ partija, pagaminta remiantis šarvuotos transporto priemonės „Taifun-VDV“ baze“, – teigiama pranešime.

Naujoji minosvaidžių sistema „Drok“, sukurta ant nuo minų apsaugotos patrulinės transporto priemonės „Taifun-VDV“, turi 82 mm minosvaidį, kurio didžiausias veikimo nuotolis yra 6000 m, o mažiausias – 100 m.

Rusijos valstybinė ginklų eksporto agentūra „Rosoboronexport“ teigė, kad minosvaidis „Drok“ skirtas priešo personalui, ginklams ir nešarvuotiems taikiniams naikinti, taip pat akinti stebėjimo postus ir dūmų uždanga padengti apšviestas teritorijas.

Skelbiama, kad minosvaidis „2S41“ turi modernią ugnies valdymo sistemą, kuri užtikrina šaudymo duomenų apskaičiavimą. Visos ugnies parengimo operacijos atliekamos iš kovos skyriaus, daugelis jų yra automatizuotos.

Teigiama, kad minosvaidis gali šaudyti įprastais 82 mm užtaisais, taip pat naujais padidintos galios ir nuotolio užtaisais. Transporto priemonėje laikomas papildomas 82 mm minosvaidis su dvikoju stovu ir bazine plokšte – jį lauke gali naudoti desantininkai.

Parengta pagal „Defence Blog“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.