Baugūs vaizdai: kinai automatiniais šautuvais apginklavo robotus-šunis

Pranešama, kad Kinijos ginkluotosios pajėgos sėkmingai integravo keturkojus bepiločius antžeminius aparatus, populiariai vadinamus „šunimis-robotais“, kad pagerintų savo kareivių kovinius pajėgumus.

 Pranešama, kad Kinijos ginkluotosios pajėgos sėkmingai integravo keturkojus bepiločius antžeminius aparatus, populiariai vadinamus „šunimis-robotais“<br> Reportažo stopkadras.
 Pranešama, kad Kinijos ginkluotosios pajėgos sėkmingai integravo keturkojus bepiločius antžeminius aparatus, populiariai vadinamus „šunimis-robotais“<br> Reportažo stopkadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 20, 2023, 12:26 PM

Kinijos valstybinės televizijos laidos vaizdo įraše matyti per karines pratybas užfiksuoti pusiau autonominiai šunys robotai su šturmo šautuvais.

Socialinėje žiniasklaidoje platinamoje filmuotoje medžiagoje matyti, kaip keturkojai šunys robotai kariniame poligone šaudo iš „QBZ -95“ šautuvo į taikinius.

Pasak karinių ekspertų, šis pusiau autonominis robotas užprogramuotas taip, kad kuo labiau sumažintų pavojų žmonėms. Unikalios roboto galimybės, įskaitant jo jutiklių paketą, sukuria žymų pranašumą bazės apsaugai.

Naujausia technologija leis siųsti tokius dronus į pavojingas zonas, kad jie aptiktų ir naikintų priešą ar pavojingus objektus.

Šiuo metu šių vaikštančių bepiločių charakteristikos ir tiksli paskirtis, taip pat jų operacinė būklė nėra žinoma.

Parengta pagal „Defence Blog“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.