Įspėja apie masines atakas: siekiama nulaužti „Facebook“ paskyras

Lietuva šiuo metu patiria masinę kibernetinę ataką, kurios metu stengiamasi įsilaužti į asmenines Facebook paskyras. Trečiadienį buvo užgrobta karybos temų apžvalgininko Aurimo Navio „Facebook“ paskyra. Penktadienį apie tokius bandymus praneša ir daugiau viešai apie kibernetinį saugumą kalbančių specialistų, vartotojai masiškai gauna nuorodą slaptažodžiui pasikeisti. „Telia“ skaitmeninės pažangos centro ekspertai įspėja, kad šiuo metu visi vartotojai turėtų būti atsargesni ir saugoti savo duomenis nuo galimų kenkėjų.

 Lietuva šiuo metu patiria masinę kibernetinę ataką, kurios metu stengiamasi įsilaužti į asmenines Facebook paskyras.
 Lietuva šiuo metu patiria masinę kibernetinę ataką, kurios metu stengiamasi įsilaužti į asmenines Facebook paskyras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 21, 2023, 4:36 PM

„Pirmas žingsnis turi būti slaptažodžio keitimas sudėtingesniu, sunkiau nuspėjamu. O kitas – užtikrinti dvigubą autentifikavimą, kad prisijungiant prie paskyros iš kito įrenginio, patvirtinimas būtų siunčiamas į jūsų telefoną. Jei bandymas įsilaužti pavyks ir jūsų elektroninio pašto ar paskyros slaptažodis bus atspėtas, telefoną vis tiek turėsite su savimi ir galėsite tokio prisijungimo neleisti“, – sako telekomunikacijų kompanijos Skaitmeninio pažangos centro vadovas Andrius Šemeškevičius.

Dvigubas autentifikavimas arba, kitaip dviejų faktorių autentifikacija, tai toks vartotojų tapatybės, kai kartu su vartotojo vardu bei slaptažodžiu yra panaudojama dar papildomas saugumo reikalavimas, pavyzdžiui, vartotojo prašoma įvesti per SMS gautą kodą.

Nustatyti dvigubą autentifikavimą (2FA) reikia per naudojamos programos nustatymus. Pavyzdžiui, „Facebook“ nustatymuose pasirinkus skiltį „Slaptažodžiai ir saugumas“, rasite pasirinkimą įjungti dviejų faktorių autentifikacijos metodą. Pasirinkę galite nustatyti jums patogų tapatybės patvirtinimo būdą.

„Beveik visi debesijos („Gmail“, „Yahoo“, „Facebook“, „Instagram“, „Twitter“, „Snapchat“) paslaugų tiekėjai teikia nemokamą dvigubą autentifikavimą, todėl primygtinai rekomenduojame aktyvuoti šią priemonę nedelsiant“, – sako A. Šemeškevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.