„Twitter“ svetainėje mėlyno paukščio logotipas pakeistas nauju simboliu

„Twitter“ pirmadienį pristatė naują logotipą, kuriame, vykdant platesnio masto prekės ženklo keitimą, vietoje mėlyno paukščio, esančio interneto svetainėje, naudojamas simbolis X.

„Twitter“ savininkas Elonas Muskas užsiminė, kad socialinės žiniasklaidos platformos paukščio logotipą pakeis ženklu X.<br>123rf nuotr.
„Twitter“ savininkas Elonas Muskas užsiminė, kad socialinės žiniasklaidos platformos paukščio logotipą pakeis ženklu X.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Živilė Aleškaitienė

Jul 24, 2023, 9:28 AM, atnaujinta Jul 24, 2023, 12:56 PM

Dabar socialinės žiniasklaidos tinklo svetainėje rodomas naujasis bendrovės logotipas: baltas simbolis X juodame fone.

„Tesla“ ir „SpaceX“ įkūrėjas, spalio mėnesį įsigijęs bendrovę, sekmadienį socialiniame tinkle „Twitter“ rašė: „Greitai atsisveikinsime su „Twitter“ prekės ženklu ir palaipsniui su visais paukščiais“, o netrukus pridūrė: „Jei šį vakarą bus paskelbtas pakankamai geras X logotipas, rytoj pradėsime jį naudoti visame pasaulyje“.

Tūkstančiai vartotojų atsakė E.Muskui, pateikdami dizaino pasiūlymų, kol 52 metų vyras pasidalijo trumpu vaizdo įrašu, kuriame buvo pavaizduotas simbolis X mirgančiame fone.

Mėlynas logotipas, žinomas kaip „paukštelis Larry“, yra „Twitter“ emblema nuo pat platformos sukūrimo 2006 metais, o paskutinis „paukštelio Larry“ dizainas buvo naudojamas nuo 2012 metų.

Balandžio mėnesį logotipas trumpam buvo pakeistas nedideliu šiba inu veislės šuns paveikslėliu, plačiai žinomu kaip „Doge meme“, akivaizdžiai turint galvoje kriptovaliutą „Dogecoin“.

Tą patį mėnesį „Twitter“ verslo partneriams išsiųstame elektroniniame laiške buvo teigiama, kad po įsigijimo bendrovė buvo pervadinta į „X Corp“, tačiau socialinės žiniasklaidos platforma išlaikė savo pradinį pavadinimą.

Šis žingsnis yra naujausias iš daugelio svarbių „Twitter“ pokyčių, įvykdytų po to, kai E.Muskas perėmė „Twitter“, įskaitant „patikrintą“ mėlynosios varnelės statusą, už kurį balandžio mėnesį pradėta imti pinigus, ir liepos pradžioje laikinai apribotą pranešimų, kuriuos vartotojams leidžiama skaityti, skaičių.

„Facebook“ savininkė bendrovė „Meta“ šį mėnesį pristatė savo tekstinių pokalbių programėlę „Threads“.

„Meta“ vadovas Markas Zuckerbergas sakė, kad per pirmąsias 24 valandas daugiau nei 30 mln. žmonių užsiregistravo naudotis jo konkuruojančia žinučių programėle.

„Twitter“ pagrasino paduoti bendrovę į teismą dėl tariamai pavogtų komercinių paslapčių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.