Siekdami suklaidinti ukrainiečius rusai pasitelkė netikrus lėktuvus – tai gali sukelti sumaištį

Rusijos ginkluotosios pajėgos bando suklaidinti Ukrainos žvalgybą kurdamos netikrus orlaivių atvaizdus savo aerodromuose okupuotame Kryme.

Rusijos ginkluotosios pajėgos bando suklaidinti Ukrainos žvalgybą kurdamos netikrus orlaivių atvaizdus savo aerodromuose okupuotame Kryme.<br>„Defence Blog“ asociatyvinė nuotr.
Rusijos ginkluotosios pajėgos bando suklaidinti Ukrainos žvalgybą kurdamos netikrus orlaivių atvaizdus savo aerodromuose okupuotame Kryme.<br>„Defence Blog“ asociatyvinė nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 24, 2023, 1:26 PM, atnaujinta Jul 24, 2023, 1:33 PM

Atvirųjų šaltinių žvalgybos (OSINT) analitiko Brady Africko pasidalinti palydoviniai vaizdai rodo, kad Rusijos kariuomenė pasitelkė vizualinę apgaulę, siekdama suklaidinti ukrainiečių bepiločius orlaivius ir palydovus. Aerodrome nupiešti netikri orlaiviai gali sukelti sumaištį dėl realaus orlaivių skaičiaus ir apsaugoti tikruosius naikintuvus nuo Ukrainos bepiločių orlaivių ir raketų smūgių.

OSINT tyrėjas socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė nuotraukas, kuriose matyti nupiešti lėktuvai Eisko karinių jūrų pajėgų aviacijos bazėje.

„Rusijos pajėgos išpiešė naujai pastatytas aikšteles Eisko aviacijos bazėje, kad atrodytų, jog jose yra kariniai orlaiviai“, – priduriama pranešime.

Pasak OSINT tyrėjo „Twitter“ įrašo, ši akivaizdi apgaulė buvo sukurta per pastaruosius kelis mėnesius bazėje, kuri yra viena iš kelių Ukrainoje veikiančių Rusijos orlaivių naudojamų bazių.

Parengta pagal „Defence Blog“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.