Pranešama, kad ukrainiečiai susprogdino retą Rusijos karinę techniką

Pranešama, kad Ukrainos artilerija Zaporožės regione sunaikino retą rusišką raketų paleidimo įrenginį „Grad-1“.

Pranešama, kad Ukrainos artilerija Zaporožės regione sunaikino retą rusišką raketų paleidimo įrenginį „Grad-1“.<br>„Defence Blog“, „Twitter“ nuotr., Lrytas.lt mont.
Pranešama, kad Ukrainos artilerija Zaporožės regione sunaikino retą rusišką raketų paleidimo įrenginį „Grad-1“.<br>„Defence Blog“, „Twitter“ nuotr., Lrytas.lt mont.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 25, 2023, 9:07 AM, atnaujinta Jul 25, 2023, 10:11 AM

Remiantis OSINT surinkta informacija, Rusijos daugkartinio paleidimo raketų sistemą „9P138 Grad-1“ sunaikino ukrainiečių atsakomoji ugnis.

„Grad-1“ yra retas rusiškas raketų paleidimo sistemos „Grad“ variantas, kuris buvo pradėtas naudoti XX a. septintojo dešimtmečio viduryje. Daugkartinio paleidimo raketų sistemą „Grad-1“ Rusija vėl ėmė naudoti praėjusių metų balandžio viduryje.

Ši daugkartinio paleidimo raketų sistema yra supaprastinta „BM-21 Grad“ versija su sunkvežimio „ZIL-131“ važiuokle. Ši sistema, kaip ginkluotės dalis, pradėta naudoti 1976 m. ir pirmiausia buvo skirta jūrų pėstininkų daliniams aprūpinti. „BM-21 Grad“ įrenginyje yra 40 raketų, o „Grad-1“ versijoje jų yra 36. Didžiausias supaprastintos sistemos atakos atstumas – 15 km.

Iš esmės „Grad-1“ yra labai panašus į „BM-21 Grad“, tik yra lengvesnis ir turi mažesnį paleidimo vamzdžių skaičių.

Olandų atvirųjų šaltinių žvalgybos svetainės „Oryx“, skaičiuojančios vizualiai patvirtintus nuostolius Rusijos ir Ukrainos kare, duomenys rodo, kad Rusijos ginkluotosios pajėgos nuo 2022 m. vasario 24 d., kai prasidėjo Rusijos invazija, prarado mažiausiai penkis raketų paleidimo įrenginius „Grad-1“.

Parengta pagal „Defence Blog“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.