Tikras nesusipratimas: panašu, kad Rusijos pajėgos numušė vieną naujausių savo dronų

Ketvirtadienį Rusijos žiniasklaida pranešė, kad Rusijos pajėgos, regis, numušė vieną iš savo žvalgybinių dronų „Orlan-10“.

Ketvirtadienį Rusijos žiniasklaida pranešė, kad Rusijos pajėgos, regis, numušė vieną iš savo žvalgybinių dronų „Orlan-10“.<br>Wikimedia commons, „Telegram“ nuotr., Lrytas.lt mont.
Ketvirtadienį Rusijos žiniasklaida pranešė, kad Rusijos pajėgos, regis, numušė vieną iš savo žvalgybinių dronų „Orlan-10“.<br>Wikimedia commons, „Telegram“ nuotr., Lrytas.lt mont.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 31, 2023, 11:03 AM

Remiantis žiniasklaidos pranešimais, bepilotis orlaivis buvo numuštas Voronežo srityje liepos 27 d.

Rusijos žiniasklaidos priemonės „Mash“ „Telegram“ kanale teigiama, kad droną „Orlan-10“ perėmė Rusijos elektroninės kovos (angl. electronic warfare) pajėgos.

„Specialistai aptvėrė bepiločio orlaivio sudužimo vietą ir dabar nustato, iš kur ir kas jį paleido“, – sakoma pranešime žiniasklaidai.

„Orlan-10“ yra labiausiai paplitęs Rusijos ginkluotųjų pajėgų bepiločių orlaivių tipas, kai kuriais duomenimis, jų pagaminta daugiau kaip du tūkstančiai vienetų. Dronas atlieka žvalgybos misijas, yra naudojamas artilerijos ugniai nukreipti, taip pat yra „Leer-3“ sistemos komplekso dalis, galinti trikdyti mobilųjį ryšį.

Šis dronas yra vienas naujausių, nes buvo pagamintas 2022 metų vasarį. Jis turi 3,1 m ilgio sparnus. Bepiločio orlaivio svoris yra 12,5 kg, o didžiausias kilimo svoris – 16,5 kg.

Bepiločio orlaivio „Orlan-10“ kaina gali siekti nuo 79 000 iki 110 000 eurų.

„Orlan“ paleidžiamas naudojant sulankstomą katapultą, o susigrąžinamas naudojant nusileidimo parašiutu sistemą.

Parengta pagal „Defence Blog“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.