Sunaikino „atnaujintą“ rusų tanką – pademonstravo, kiek iš tiesų vargana šios senovinės technikos modernizacija

Ukrainos ginkluotosios pajėgos pirmą kartą per mūšius su rusų okupantais sunaikino pagrindinį kovos tanką „T-55“. Sprogmuo, pagamintas iš „RPG-7“ granatos ir numestas bepiločiu orlaiviu, įstrigo tarp grotelių – tačiau kitas ginklas sugebėjo pataikyti į tanką ir imobilizuoti kovos mašiną.

„Telegram“ nuotr.
„Telegram“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 7, 2023, 1:38 PM, atnaujinta Aug 7, 2023, 1:39 PM

„Telegram“ pasidalinta nuotrauka faktiškai patvirtina, kad Rusijos karinės pajėgos neteko „T-55“. Ir nors anksčiau „Oryx“ jau užfiksavo bent vieną sunaikintą tokį tanką, iš tikrųjų tai buvo tik „savižudis tankas“, kurio vienintelis tikslas buvo pristatyti šešias tonas sprogmenų į paskirties tašką.

Kaip matyti „Telegram“ pasidalintoje nuotraukoje, „T-55“ buvo atliktas tik bazinis remontas be jokios modernizacijos ar papildomos įrangos – pavyzdžiui, reaktyvinių šarvų „Kontakt-1“. Ant viršaus sumontuotos grotos taip pat pagamintos paskubomis – tačiau pakankamai tvirtos, kad apsaugotų nuo granatos, teigia „Defense Express“.

Specialistų teigimu, Ukrainos kariuomenės generalinis štabas įžvelgė rusų norą pradėti masinį senstančių „T-55“ atnaujinimą dar 2022 m. kovą, tačiau rusų pirmosios pastangos tai padaryti pirmą kartą buvo pastebėtos tik po metų – 2023 m. kovą. Tankai „T-54/55“ buvo paimti iš 1295-osios centrinės rezervų ir tankų saugojimo bazės, ir gabenami geležinkeliu.

Tada balandį šios kovinės mašinos buvo pastebėtos vežamos sunkvežimiais, judančiais okupuotų Ukrainos pietinių teritorijų keliais. Tokia įvykių seka tapo paskata daryti prielaidą, kad su šia pasenusia technika dirbančiam personalui apmokyti ir išsiųsti į mūšio lauką prireikia penkių savaičių.

Parengta pagal „Defense Express“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.